Брой 5 2015

Темелко Темелков с портретна изложба В НДК

Култов фотограф, доказан професионалист, име във фотографията, което респектира, но и тънък познавач на човешката природа – думи, казани за Темелко Темелков тази вечер в Мраморното фоайе на Националния дворец на културата (НДК), където беше открита изложба с фотографии от новия му проект NEWSIGHT. Директорът на Двореца Мирослав Боршош откри експозицията, която е част от юбилейното 20-то издание на “Салон на изкуствата”.

0 коментара

София отново е домакин на Балканския винен фестивал и конкурс

Конкурсната част на BIWC 2015 ще се проведе на 28 и 29 май 2015 (четвъртък и петък) при закрити врати в Гранд Хотел София. Фестивалът, на който могат да бъдат дегустирани балканските вина, придружени от типични за страните от балканския регион продукти, е на 30 и 31 май 2015 (събота и неделя) в градината на Гранд Хотел София. Над 600 вина от над 150 изби участват в конкурса, над 60 изби участват във Фестивала, което го превръща в най-голямото винено събитие на България.

0 коментара

Голям интерес за сътрудничество между наши и руски фирми на бизнес форум в Москва

Участие във форума взеха представители на 40 български и близо 60 руски фирми. „Голямата представителност на настоящия форум показва достатъчно категорично желанието на предприемачите и търговците от България и Русия за продължаване на активните отношения в икономическата област и преодоляване на негативните тенденции“, каза в приветствието си към участниците, министърът на икономиката Божидар Лукарски.

0 коментара

Над 500 доброволци на ЧЕЗ почистиха близо 400 съоръжения в Западна България

Доброволческата акция е част от корпоративната социална отговорност на компанията. Над 500 служители на ЧЕЗ се включиха на 23.05.2015 г. в доброволческата акция за почистване на електрически съоръжения. Инициативата се проведе в София, Плевен, Благоевград, Ловеч, Монтана, Видин, Враца, Кюстендил, Перник, Гоце Делчев, Левски, Гулянци и Петрич. Доброволците отстраниха обяви и плакати, почистиха и боядисаха около 270 разпределителни касети, 120 електромерни табла и 8 трафопоста.

0 коментара

Изключителен интерес от бизнеса по „Иновации и конкурентноспособност“

Информационен ден за представяне на първата обявена процедура "Подобряване на производствения капацитет на МСП" по одобрената Оперативна програма "Иновации и конкурентноспособност" 2014-2020 протече при изключително висок интерес от страна на бизнеса.Залата не можа да поеме желаещите, затова Министерство на икономиката ще организира втори информационен ден, в рамките на който да може да се отговори на всички въпроси от страна на бизнеса по процедурата.

0 коментара

Споразумяха се за пенсионната реформа

Правителството и социалните партньори внасят в НС съгласуван законопроект „Доволен съм, че правителството и социалните партньори внасят в Народното събрание съгласуван законопроект по толкова важна и чувствителна тема. Всеки от нас прояви национална отговорност и направи своите отстъпки, за да приемем един съгласуван и съдържателен пакет. Показахме, че ако има достатъчно открит диалог, съгласието по общи приоритети е възможно включително в области, в които има много различия.

0 коментара

Петдесето посегателство над съоръжения на ЧЕЗ остави без ток жители на Мировяне

Кражба на трансформаторно масло и проводници от електроразпределителната мрежа остави без ток клиенти на ЧЕЗ в с. Мировяне, Софийска община тази сутрин. Когато се източи маслото, трансформаторът аварира и трябва да се подмени с нов. Служители на ЧЕЗ пристигнаха на мястото на кражбата при първия сигнал и вече работят за възстановяване на електрозахранването. Без електрозахранване в момента са около 450 клиента на ЧЕЗ в с. Мировяне

0 коментара

Общо събрание на Международната асоциация GS1 се откри в Сидни, Австралия

В периода 18 – 20 май в Сидни, Австралия, се провежда редовното Общо събрание на GS1. В него, освен Националните организации GS1, участват и ключови представители от различни сектори и международни компании. GS1 България е представена от Цветан Симеонов, председател на Бюрото, и Цвета Братанова, изпълнителен секретар.

0 коментара

„Бъдещето е код“ - 15 април - 30 май 2015 г.

Мотивационно турне на работещи в IT-сферата из училища в страната. Идеята е запалени мъже и жени, работещи в IT сектора, да посетят избрано от тях българско училище за един ден и да направят презентация пред ученици 5-12 клас в редовен час, вместо преподавателя.

0 коментара

Зам.-министър Везиева: Няма добре работеща икономика, ако няма устойчиви малки и средни предприятия

Форум в Русе обсъди„Институционална подкрепа на бизнеса и предприемачите от областта и Северен централен регион”.Организатор на събитието бе Русенската стопанска камара, а сред участниците бяха зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева,, Станимир Станчев – зам.-областен управител на Русе, Пламен Стоилов – кмет на Община Русе, Сашо Дончев – председател на УС на Българската стопанска камара, Кирил Желязков – председател на Националния съвет на председателите при БСК, проф.

0 коментара

България и Азербайджан подготвят спогодба за уреждане на пенсиите между двете страни

„Експертите на Министерството на труда и социалната политика ще съдействат с всичко необходимо на колегите си от Азербайджан, за да се изготви и подпише Спогодба за социална сигурност между двете държави“, заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на работна среща с посланика на Азербайджан Н.Пр. Емил Каримов. Вицепремиерът подчерта желанието на българската страна за подписване на стратегическия документ между двете държави.

0 коментара

11 000 безработни по-малко през април 2015 г.

Търсенето на работна сила на първичния пазар на труда продължава да нараства под влиянието на сезонния фактор. В бюрата по труда през април 2015 г. са регистрирани 350 318 безработни. Спрямо март те намаляват с 11 193 лица. На годишна база, в сравнение с април 2014 г., безработните са значително по-малко – с 36 307 лица.

0 коментара

Силен старт на юбилейното XX издание “Салон на изкуствата” с концерта на RED HOT CHILLI PIPERS

Директорът на НДК Мирослав Боршош и Крейг Мънро, лидер на RED HOT CHILLI PIPERS дадоха пресконференция преди концерта на гайдарите в зала 1, с който се открива юбилейното XX издание на “Салон на изкуствата”. В концерта ще участват и Валя Балканска с родопските гайди.

0 коментара

Презентация на икономиката на Ирландия в БТПП, на 13 май 2015 г. от 15 ч.

Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Посолството на Република Ирландия в София организират презентация на икономиката на Ирландия, която ще се проведе на 13 май 2015 г. /сряда/ в БТПП, зала А, София, ул. Искър 9, от 15.00 ч.

0 коментара

Български предприятия ще участват на изложбата TUTTOFOOD 2015 в Милано

Българските предприятия Агромил България АД, Америкън Попкорн Къмпани ЕООД, Анона Трейд ЕООД, Арониада – Агро ЕООД, Био България ООД, Винзавод АД, Джем и Джем ООД, Диавена ООД, Златна ябълка ООД, Кондов Екопродукция ЕООД, Карнобатплод АД, Корте Дилето ЕООД, Лактобацилус булгарикус ЕООД, Мартис 09 ООД, Мидист ЕООД, Оберон – Х ООД, Орикс Тим ЕООД, Пирин Спринг АД, Плантабул ООД, Ривал Инвест ЕООД, Свинекомплекс Голямо Враново Инвест АД, Серена ЕООД, Филипополис-РК ООД, Хлебозавод ТИМС ЕООД, Цим

0 коментара

Фотоконкурс на ЧЕЗ „Не позволявай дърветата да станат дървесина“

До 13 май участниците могат да качват на www.moitesnimki.bg своите снимки по темата. ЧЕЗ стартира фотоконкурс на тема „Не позволявайте дърветата да станат дървесина“. На специално създадения сайт - www.moitesnimki.bg, участниците могат да качат своите снимки, които отразяват отношението им към опазването на природата- като лична и обществено значима кауза.

0 коментара