Зам.-министър Везиева: Няма добре работеща икономика, ако няма устойчиви малки и средни предприятия

Зам.-министър Везиева: Няма добре работеща икономика, ако няма устойчиви малки и средни предприятия

0 коментара

Форум в Русе обсъди„Институционална подкрепа на бизнеса и предприемачите от областта и Северен централен регион”.Организатор на събитието бе Русенската стопанска камара, а сред участниците бяха зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева,, Станимир Станчев – зам.-областен управител на Русе, Пламен Стоилов – кмет на Община Русе, Сашо Дончев – председател на УС на Българската стопанска камара, Кирил Желязков – председател на Националния съвет на председателите при БСК, проф. Красимир Ениманев – председател на УС на Русенската стопанска камара.

Зам.-министър Везиева направи презентация, свързана с институционалната подкрепа на бизнеса и икономическите програми и мерки. „”Няма добре работеща икономика, ако няма устойчиви малки и средни предприятия, каза зам.-министър Везиева и изрази надежда, че много малки и средни предприятия ще се възползват от възможностите, които предлага стартиралата процедура по ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 , "Подобряване на производствения процес в МСП" . "Програмата е насочена към резултатност и устойчивост, всеки работещ бизнес може да надгради своя капацитет", допълни тя.

Везиева съобщи, че се подготвят и промени в Правилника за прилагане на Закона за насърчаване на инвестициите, които да създадат условия за развитие на индустриалните паркове и зони в страната. "Искаме да създадем условия за по-добър бизнес климат. Много е важно тези паркове да станат работещи, да ги превърнем в място, където да се срещат бизнесът, науката и иновациите", посочи Везиева.

По време на срещата бяха обсъдени и теми, свързани с икономиката и бизнес средата в русенския регион.

Повече по темата на http://www.mi.government.bg и на http://www.bia-bg.com