Изключителен интерес от бизнеса по „Иновации и конкурентноспособност“

Изключителен интерес от бизнеса по „Иновации и конкурентноспособност“

0 коментара

Информационен ден за представяне на първата обявена процедура "Подобряване на производствения капацитет на МСП" по одобрената Оперативна програма "Иновации и конкурентноспособност" 2014-2020 протече при изключително висок интерес от страна на бизнеса.Залата не можа да поеме желаещите, затова Министерство на икономиката ще организира втори информационен ден, в рамките на който да може да се отговори на всички въпроси от страна на бизнеса по процедурата.

„Надявам, се че първата процедура по ОПИК ще е възможност за българските предприятия да си поемат глътка въздух, особено в условията на сериозната конкуренция на световните пазари“. Това заяви зам.-министърът на икономиката Любен Петров по време на откриването на информационния ден. Зам.-министър Петров подчерта, че подаването на документи по ОПИК е максимално дигитализирано. За първи път подаването на формуляра по проектните предложения ще става електронно. По негово мнение това ще спести на бизнеса голяма част от бюрокрацията и административната тежест.

Конкретните дата, час и място за провеждане на втория информационен ден ще бъдат допълнително обявени на страницата на Министерство на икономиката http://www.mi.government.bg и на Управляващия орган на ОПИК www.opcompetitiveness.bg.