Кариери и Квалификация

19820.jpeg

МТСП стартира конкурса за Годишните награди за социално отговорен мениджмънт

Приемането на кандидатури е от 20 октомври до 20 ноември 2023 г.

За трета поредна година Министерството на труда и социалната политика организира конкурс за Годишните награди в областта на корпоративната социална отговорност - „Социално отговорен стратегически мениджмънт“. Кандидатите ще се състезават в три категории: общество, околна среда и човешки ресурси.

19172.png

Агенция по заетостта стартира прием на заявления от доставчици на обучения

Агенция по заетостта стартира прием на заявления от доставчици на обучения, които желаят да обучават с ваучери. Кандидатстването ще бъде само електронно чрез платформа, достъпна на https://training.az.government.bg/registration.

rsz_1digital-innovation-news-768x538.jpg

Отворен за кандидатстване е Конкурса "Иновативно предприятие на годината

Отворен за кандидатстване е Конкурса "Иновативно предприятие на годината 2023". Заявката се извършва по електронен път до 23:45 часа на 15 октомври 2023 г., неделя, на arcfund.net/.

бизнес.jpg

Магистърска програма „Иновации и дигитална трансформация на агробизнеса“ в СУ набира кандидати до 26 септември

За втора година стартира магистърската програма „Иновации и дигитална трансформация на агробизнеса“ в Стопански факултет на Софийския университет. Кандидатите могат да подадат документи през платформата https://feba.kmk.uni-sofia.bg/ от 16 до 26 септември 2023 г. 

Покана за участие в безплатни събития в подкрепа на бизнеса

Enterprise Europe Network към Българска търговско-промишлена палата Ви кани да участвате в предстоящите безплатни онлайн събития в подкрепа на бизнеса.
 
Предстоящи уебинари и обучения
 

Форум „Финансиране на бизнеса“ предложи на малки и средни фирми в България решения за успешно финансиране

И тази година форумът, организира от MoitePari.bg, срещна представители на бизнеса, предимно малки фирми, с водещи представители на фондове за дялово финансиране с рисков капитал, обсъди и съвременно банково финансиране и проведе Самостоятелен панел “Съвременно банкиране и начини на финансиране на бизнеса” предложи на малки и средни фирми в България решения за успешно финансиране на бизнесът им в три панела.

Що е то Crowdfunding или как да наберем малки суми пари онлайн

Имате идея и търсите финансиране, но не знаете откъде да започнете, Crowdfunding е една от възможностите. Семинар с представители на неправителствени и граждански организации и потенционални предприемачи организираха експерите от компанията за иновативни обучения Фабрика 360.

Курс за обучение на млади юристи

Българската търговско-промишлена палата организира курс за обучение на млади юристи по въпросите на Арбитражния съд. Курсът ще се проведе в периода 25 март – 18 юни 2015 г., в сградата на БТПП: гр.София, ул.”Искър” № 9, ет.1, зала „Б“.

Академията по иновационен мениджмънт Ви кани на Ready… Steady… Go… for Innovation

Академията по иновационен мениджмънт Ви кани на Ready… Steady… Go… for Innovation работилница, за учене чрез правене и преживяване. Тя е подходяща за всички, които имат желание да надградят уменията си и да обогатят знанията си в посока креативност и развиване на бизнеса, чрез иновации, независимо от сферата на дейност:

Покана за обучение от ССИ по програма „Аз мога повече”

Център за професионално обучение (ЦПО) към Съюза за стопанска инициатива набира курсисти, по схемата на Агенцията по заетостта „Аз мога повече”, за следните обучения: 1. ОПЕРАТИВНО СЧЕТОВОДСТВО; 2.БАНКОВО ДЕЛО; 3. НЕМСКИ ЕЗИК.

Обучението стартира на 01.09.2014г., в редовна присъствена форма.

Повече информация - на http://www.ssibg.org , телефон 02/ 970 48 40.

Стартира първата в страната бизнес практика по иновационен мениджмънт

В практиката „АПИно - Иновации в действие” се включиха 15 участника от различни учебни заведения. АПИно е съвместен пилотен проект на „Клуб по управление на знания, иновации и стратегии” (КУЗИС), „Трелеборг България” и „МТ&М Колеж”, в рамките на „Академия по иновационен мениджмънт” (АИМ).

Втори мобилен семинар по проект „София-учещ се град”

Проект „София - учещ се град“ се осъществява от Центъра за интердисциплинарни изследвания и иновации в нефомалното образование ,към Факултета по педагогика на Софийския университет (ЦИИНО) и е част от глобалната международна инициатива „Учещите (се)градове“, стартирала през 1990 година, в която вече активни участници са стотици европейски и международни градове.

Обучение по права на интелектуална собственост в Националната музикална академия „П. Владигеров“, организира БТПП

Над 30 представители на бизнеса и творческите среди, сред които диригенти, композитори и музикални дейци участваха в организираното от БТПП в Националната музикална академия „П. Владигеров“ обучение по права на интелектуална собственост; авторски и сродни права.

Интензивно обучение на 2500 служители на ЧЕЗ по стандарта „Investors in People“

„Investors in People“ е международно признат стандарт в 78 страни и е внедрен в над 35 000 организации. Създаден е във Великобритания и е утвърден като такъв през 1991. „Investors in People“ е гъвкава рамка, която следва бизнес цикъла на стратегическо планиране, изпълнение и непрекъснато подобряване дейността на компанията. Принципите му са насочени към повишаване на мотивацията и ангажираността на персонала, което рефлектира върху удовлетворени клиенти и съответно - акционери.

България започва рекламна кампания в Германия, за позиционирането си като целогодишна туристическа дестинация

"Поставяме началото на иновативна комуникационна кампания „България – открий и сподели“ в Германия, която има за цел да позиционира страната ни като атрактивна туристическа дестинация.” Това обяви заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев на пресконференцията на България, която се проведе в рамките на Международното туристическо изложение ITB Берлин. На събитието присъства и посланикът на страната ни в Германия Ради Найденов.

Бизнес семинар за Хонконг

Hong Kong Trade Development Council  организира Бизнес семинар за Хонконг, 18 март 2014 г. от 15:00 в Sheraton Sofia Hotel Balkan

Търговско-икономическите отношения между България и Хонконг се развиват на фона на българо-китайските и българо-азиатските отношения, като членството на България в ЕС добави нови акценти в развитието на отношенията между двата региона.

Фермери и собственици на гори се обучават безплатно

Одобрените по Програмата за развитие на селските райони обучаващи организации вече набират кандидати за курсове и информационни дейности. Те са финансирани по мярка 111 „Професионално обучение, информационни дейности и разпространение на научни знания”. В обученията могат да участват напълно безплатно всички пълнолетни лица, заети в селското и горското стопанство.

Реставратор на недвижими културни ценности е най-новата професия в списъка за професионално обучение

В курсове за обучение на техник-реставратори могат да бъдат включени лица, които имат диплома поне за средно образование. През декември 2013 г. списъкът на професиите за професионално образование и обучение бе допълнен с две нови професии в сферата на строителството, по предложение на обучаващи институции в партньорство с бизнеса. Това са „Реставратор-изпълнител“ и „Техник-реставратор“ на обекти от културното наследство - недвижими културни ценности.

БСК:Работодателите поставят на първо място уменията на бъдещите си работници, пред дипломите. Висшите училища стоят встрани от процеса на продължаващо обучение

Това са част от изводите направени в анкетно проучване на БСК, реализирано по проект „„Разработване и внедряване на информационна система за оценка на компетенциите на работната сила по браншове и региони” (MyCompetence).

Обучение "Нови възможности за превръщане на Вашата идея в реален бизнес. Споделено финансиране, фондове за рисков капитал и платформи за иновации"

Обучението ще се проведе на 4 декември 2013 г. от 9.30 ч. в сградата на БТПП. Участието е безплатно. Крайният срок за регистрация и подаване на профилите е 27 ноември 2013.

Онлайн маркетинг - неограничени възможности с ограничени ресурси

  • Лектор: Жюстин Томс
  • Период на провеждане: 8 – 26 ноември 2013 г.,
  • в дните вторник и петък, oт 18:00 ч. – 21:00 ч. (с 15 мин. почивка)

Пред маркетолозите често стоят въпроси като:

Как да правим бизнес в Китай - предизвикателства и възможности за МСП

Българската търговско-промишлена палата и Европейският център за подпомагане на малки и средни предприятия в Китай организират семинар на тема „Как да правим бизнес в Китай: предизвикателства и възможности за МСП”. Семинарът ще се проведе на 26 януари 2012 г. от 9.30 ч. в сградата на БТПП, София, ул. Искър 9, 1 етаж.

БАСВ организира семинар по култура на вино дегустацията

Семинарите /теория и дегустации / по култура на вино дегустацията са на 25.02 и на 26.02, и на 03.03, 04. 03. от 13.00 до 17.00 часа. - цена 250 лв.Успешно преминалите имат възможност да развиват дегустаторските си умения участвайки в месечните срещи на ''Kлуба на сомелиера и вино ценителя ''.Семинарът се провежда в ресторанта на Парк хотел Best Western в кв.Чайка

ЧЕЗ България И ТУ-София подписаха договор за сътрудничество

Студентите Диян Пандеров, Красимир Димитров и Крум Анастасов получиха трудовите си книжки

ЧЕЗ България и ТУ-София ще работят в ползотворно сътрудничество за подготовка на бъдещите български енергетици. Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България и проф.д-р инж. Марин Христов, ректор на Техническия Университет, подписаха днес Договор за сътрудничество и съвместна дейност и Договор за обучение.

200 български студенти ще работят в Германия следващото лято

Молби ще се приемат до 21 декември 2012 г в регионалните Бюра по труда

Бюрата по труда в градовете, в които има висши учебни заведения или клонове/филиали на висши училища, започват приемането на документи на 200 студенти за лятна ваканционна заетост в Германия през 2013 г.

Подкрепа за дебют

Здравейте, приятели,

„Подкрепа за дебют” започна допълнителен прием на мотивационни писма за участие в майсторските "Младежки занаятчийски работилници-първи умения по предприемачество", с подкрепата на програма „Младежта в действие”.

Крайният срок е 17.03.2013 г.

Магистърската програма по „Мениджмънт на услуги и организации за неформално образование” в СУ ”Св. Климент Охридски”.

НА ВНИМАНИЕТО НА КАНДИДАТ-МАГИСТРИТЕ
Магистърската програма по „Мениджмънт на услуги и организации за неформално образование”в СУ”Св. Климент Охридски”.
Срок за подаване на документи – 12.08.2013–19.09.2013 г.  

b_lgaro_irlandska_rabotna_srescha_posvetena_na_profesionalizaciyata_v_sferata_na_neformalnoto_obrazovanie_medium200x200.jpg

Българо-ирландска работна среща в Софийски университет обсъди подготовката на специалисти за неформалното образование

В срещата участваха представители на Софийския и Тракийския университет, Министерството на младежта и спорта, множество граждански и бизнес организации. Организатор на събитието е Центърът за интердисциплинарни изследвания и иновации в неформалното образование (ЦИИНО), към СУ „Св.Климент Охридски”.