Брой 12 2013

ДФЗ изплати близо 380 хиляди лева по схемата „Училищен плод”

Доставчици по схемата „Училищен плод” получиха първите плащания за близо 380 хиляди лева срещу доставени около 80 тона свежи плодове и зеленчуци на училища и детски градини. Към момента децата са получили най-много ябълки – повече от 29 тона, портокали – над 12 тона, и моркови – над 10 тона.

0 коментара

Агенцията по заетостта набира кандидати за работа в град Руст, Германия

За втора поредна година Агенцията по заетостта посредничи на Европа парк в град Руст, Германия, в партньорство с германската Централа за международно и специализирано посредничество.

0 коментара

Приключи конкурсът за визия на изложението COPI`S 2014

Студентът по „Графичен дизайн“ в НБУ Цветомил Иванов спечели Голямата награда - ваучер на стойност 1300 лв

За наградата се състезаваха 16 проекта на студенти от специалност “Графичен дизайн” на НБУ и от Художествената академия, София. Конкурсът се организира за първи път от Агенция Булгарреклама и Прим Дизайн. Целта му е по-тясно приобщаване на учениците и студентите от професионалните учебни заведения, към бизнеса на рекламното изкуство, печата и комуникацията.

0 коментара

Проучване на БСК показва очакване за растеж през 2014, от страна на бизнеса

Българската икономика се оттласква от дъното, показват резултатите от традиционната годишна анкета на БСК сред членовете на камарата – „2013 г. през погледа на бизнеса“, представени на пресконференция в Камарата. Проучването е проведено сред 462-ма мениджъри и собственици на компании в периода 01-10 декември 2013 г.

0 коментара

За десета поредна година отличиха работодатели с най-голям принос за създадени работни места

28 работодатели получиха приза „Работодател на годината 2013”, разпределени в 9 категории. Наградите връчиха министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, заместник министър Росица Янкова и изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Асен Ангелов, на десетата официална церемония.

0 коментара

Търговско изложение „ДОВЕРЕТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКОТО”, от 16  до 22 декември, 2013 г. в Национален дворец на културата - София.

Изложението се организира от Българска търговско-промишлена палата в подкрепа на българските предприемачи. Участие ще вземат над 80 фирми - производители и търговци, които предлагат храни, напитки, козметични продукти, дрехи, трикотажни изделия, обувки, чанти, сувенири.

0 коментара

Коледният панаир на книгата 2013 отворя врати от 10 до 15 декември, в НДК.

Освен изложението, панаирът по традиция е съпътстван от богата културна програма. Посетителите ще видят 200 изложители, десетки български и чуждестранни писатели, три сцени и четири етажа, изпълнени с книги! Тази година почетният гост е Москва, която се представя с уникален щанд и отделна сцена, посветена на руската култура.

0 коментара

Програмата „The Job of my Life”

Стартира процедура за набиране на кандидати за професионално дуално обучение в Германия по програмата „The Job of my Life” на Германското правителство

Обучението е по над 300 професии, в областта на туризма, хранително-вкусова промишленост; в строителството, в механика/електроника, специалист по обработка на пластмаси и каучук, в логистиката и в администрацията, медиен технолог/печатар и др.

0 коментара

Земеделието в България има бъдеще и младите хора трябва да са мотивирани да се занимават със селско стопанство

Това каза министъра на земеделието проф. Димитър Греков на среща с президента на европейския икономически и социален комитет Анри Малос в МЗХ

0 коментара

10 съвета как да спестим до 15%

10 съвета за разумно и отговорно използване на електроенергията или как да спестим до 15% от сметката за ток. Лесните за прилагане правила могат да спестят до 15% от сметката за електроенергия, показват данните от съвместно проучване на ЧЕЗ и Софийска енергийна агенция СОФЕНА.

Отопление и топла вода

0 коментара

Носителите на Годишните награди„Топ 100» на БТПП’ 2013 година

За 20-ти път на тържествена церемония в София хотел Балкан, бяха връчени Годишните награди на БТПП за постижения в категориите: водещи български фирми в бизнес класацията „Топ 100“; регионална палата; браншова организация; посланик; чуждестранен търговски представител; медия; журналист.

0 коментара

БСК:Работодателите поставят на първо място уменията на бъдещите си работници, пред дипломите. Висшите училища стоят встрани от процеса на продължаващо обучение

Това са част от изводите направени в анкетно проучване на БСК, реализирано по проект „„Разработване и внедряване на информационна система за оценка на компетенциите на работната сила по браншове и региони” (MyCompetence).

Стартира занимателна онлайн игра за енергийна ефективност Играта „Академия Енергия” образова потребителите как да пестят електроенергия в дома си

На 2 декември ЧЕЗ стартира онлайн игра „Академия Енергия“, която ще популяризира начините за по-разумно и отговорно енергийно потребление, съобщиха от пресцентъра на компанията.

0 коментара

Дни след форума на високо равнище в Букурещ, София стана домакин на Българо-китайски бизнес форум

200 български компании проведоха срещи с представители на  около 40 китайски фирми, работещи в секторите химическа промишленост, информационни технологии и съобщения, лека промишленост.

Форумът беше открит от Н. Пр. Уей Дзинхуа, извънреден и пълномощен посланик на Китай в България и заместник-министъра на икономиката и енергетиката Анна Янева.

0 коментара

ЕС да ускори усилията си срещу младежката безработица, реши в Париж конференция, посветена на кризата с младежката заетост на континента

Международният форум бе посветен на един от приоритетните въпроси за ЕС - борбата с младежката безработица. „На карта е заложено бъдещето на поколение, засегнато от безработицата в продължение на години”, каза Франсоа Оланд на обща пресконференция с германския канцлер Ангела Меркел, председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и други лидери, при закриването на Конференцията.

0 коментара

Обучение "Нови възможности за превръщане на Вашата идея в реален бизнес. Споделено финансиране, фондове за рисков капитал и платформи за иновации"

Обучението ще се проведе на 4 декември 2013 г. от 9.30 ч. в сградата на БТПП. Участието е безплатно. Крайният срок за регистрация и подаване на профилите е 27 ноември 2013.