Изложения

19956.jpg

МИНИСТЪР ЦОКОВ: СТАРТИРА ПИЛОТЕН ПРОЕКТ С GOOGLE В 200 БЪЛГАРСКИ УЧИЛИЩА

Стартира пилотен проект между МОН и Google, който ще обхване повече от 200 български училища. В тези образователни институции ще могат да се използват най-новите инструменти на технологичния гигант в сферата на образованието, включително и базирани на изкуствения интелект. Това бе договорено по време на среща между министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков с регионалните мениджъри на Google за Европа, Африка и Близкия изток.

0 коментара
19960.jpg

Международното земеделско изложение АГРА 2024 ще се проведе в Международен панаир Пловдив , от 20 до 24 . февруари 2024г.

Международното земеделско изложение АГРА 2024 ще се проведе в Международен панаир Пловдив , от 20 до 24 . февруари 2024г. Международното земеделско изложение АГРА, търговска арена за агробизнеса в Югоизточна Европа , ще се проведе в Международен панаир Пловдив , от 20 до 24 . февруари 2024г.

0 коментара
19950.png

Министерство на туризма представя България на международното туристическо изложение CMT – Щутгарт

Изложението CMT – Щутгарт е най-голямото туристическо изложение за масова публика в света и се провежда от 13  до 21 януари 2024 г. Българският рекламен щанд е с площ от 40 кв. м. и е с участие на „Албена“ АД, „Съни Травел“ ЕООД и Община Варна.

0 коментара
19940.jpg

актуално БТПП организира поредния София Десерт Фест на 18 и 19 ноември в Мега Мол София

БТПП организира поредния  София Десерт Фест на 18 и 19 ноември в Мега Мол София. Работно време: събота от 10.00 до 19.00 ч., неделя от 10.00 до 17.00ч.

Изложението София Десерт Фест е насочено както към крайни клиенти, така и към търговци.

Ръчно приготвени бонбони с разнообразни ганаши, бонбони бъчвички с бейлис, вино или уиски, шоколадови кутии „сърца“ ще предложи  един от участниците.

0 коментара
19737.png

Първо кариерно изложение в авиационната индустрия Sofia Air Careerport

Първо кариерно изложение в авиационната индустрия Sofia Air Careerport се провежда на 20 и 21 октомври (в 14:00 ч. на 20 октомври и в 10:00 ч. на 21 октомври, Терминал 2, етаж 2..

Изложението е организирано от СОФ Кънект, операторът на летище София и още пет компании от летищната екосистема, в която са заети над 6000 специалисти. В рамките на двата дни компаниите ще представят възможностите за професионално развитие и отворените позиции за работа в тях.

0 коментара
19244.jpg

Откриха 11-ия Европейски форум на социалната и солидарна икономика

В изложението, което се провежда в Националния дворец на културата в периода 5 – 8 октомври, участват над 50 социални предприятия, кооперации и неправителствени организации. В рамките на събитието ще бъдат проведени дискусии, свързани с мястото и ролята на социалната икономика, финансовите механизми за нейната устойчивост и подкрепата от държавата за развитието на сектора.

0 коментара
19091.png

За вас Работодатели

Участвайте като изложители в Career Show 2023 , най-голямото експо за квалифицирани кадри, което ще се проведе в София, Пловдив и Варна. Срещнете се с предварително селектирани кандидати за работа

Career Show 2023 - водещото кариерно събитие за професионално и личностно развитие

тази година ще се проведе на три локации - 5 октомври Арена Армеец, 10 октомври в Пловдив и 27 октомври във Варна.

0 коментара
16762.png

МИИ организира българско национално участие в 87-то издание на Международния Солунски панаир

Панаира ще се проведе от 09-17.09.2023 г. Заявки за участие в изложението се приемат в срок най-късно до 28 юли 2023 г. (петък), чрез

МИИ организира българско национално участие в 87-то издание на Международния Солунски, в партньорство с Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

0 коментара
14589.jpeg

България с национален щанд в първото международно изложение за кръгова икономика, енергетика и строителство “Forward Green 2023“

Съобщение на пресцентъра на МИИ

България участва като страна почетен гост в първото международно изложение за кръгова икономика, енергетика и строителство „Forward Green 2023“, което се провежда от 8 до 10 юни в Солун. Изложението събира на едно място над 100 изложители от различни държави.

0 коментара
6444_01.jpg

Международнo туристическо изложение ITB Берлин , 06-09 март 2023 г.

Да управляваме трансформацията” Под това мото се провежда най-голямото туристическо изложение в света , след три години неприсъствено провеждане на туристическата борса и близо 6 десетилетия история от създаването му.

0 коментара
5385_01.jpg

Министър Гечев откри тазгодишните издания на АГРА, „Винария“ и „Фудтех“

Аграрните изложения е провеждат от 21 до 25 –ти февруари в Пловдив.

Наука, практика, технологии, техника, продукти, иновации, услуги - всичко е на едно място. Близо 600 компании от 25 държави представят своите разработки, продукти и услуги на престижното международно изложение. Наетите изложбени площи са с 25% повече от миналогодишната изложба, което прави форума един от най-мащабните за последните пет години.

0 коментара
5384_01.jpg

39-то издание „Ваканция и СПА ЕКСПО 2023“

39-то издание на Международното туристическо изложение ВАКАНЦИЯ & СПА открива сезона на туристическите събития в България за 2023-та.

Над 250 изложители от 15 държави събира най-престижният туристически форум у нас. Той се организира от Прим Експо, под егидата на Министерство на туризма на Република България и в партньорство с Urbo Studio в Интер Ехпо Център София.

0 коментара

Министър-председателят ще открие 6-тия международния форум “Битката за талантите”

Събитието, организирано от b2b Media, ще се проведе в Новотел София на 13 декември от 14 часа.

Форумът ще събере на едно място експерти по employer branding, практици, които се занимават с привличане на таланти и силни лидери на компании, които са открили тайната как да изграждат успешна работодателска марка.

В това издание очаквайте

0 коментара

Дните на японската култура в България приключват с изложба на творби от едномесечната Кири-е Академия

Експозицията ще бъде открита в  събота, 3 декември, в 17 ч в столичната галерия "Ларгото" (метростанция „Сердика“) и ще остане отворена за посетители до края на 2022 г.

0 коментара

Световния туристически бизнес се събира във Великобритания от 7 до 9 ноември

20 представители на туристическия сектор у нас представят България в най-голямото в света изложение за професионалисти в туристическата индустрия World Travel Market В събитието участва и министърът на туризма д-р Илин Димитров.

0 коментара
2058.jpg

Стартира Десетият Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика

Над 100 социални предприятия, кооперации и неправителствени организации от България и чужбина представят продуктите и услугите си по време на юбилейното издание на събитието в Международния панаир в Пловдив. В изложението ще се включат и повече от 50 компании от конвенционалния бизнес, които ще запознаят аудиторията с политиката си за корпоративна социална отговорност.

0 коментара

Стартира Десетият Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика

Над 100 социални предприятия, кооперации и неправителствени организации от България и чужбина представят продуктите и услугите си по време на юбилейното издание на събитието в Международния панаир в Пловдив. В изложението ще се включат и повече от 50 компании от конвенционалния бизнес, които ще запознаят аудиторията с политиката си за корпоративна социална отговорност.

0 коментара

БТПП организира  20-тото издание на  Доверете се на българското  от 9 май

Изложението се провежда от 9 до 21 май в Централните софийски хали, на  партера .  Работно време е от 10.00 до 19.30 ч.

В изложението ще участват над 25 фирми - производители, търговци и предприемачи, които предлагат различни български продукти в областите: био продукти, облекло, трикотажни изделия, обувки, чанти, бижута, стоки за бита и  други.

0 коментара

Изложение MachTech & InnoTech ще се проведе на живо

Броени дни остават до началото на MachTech&InnoTech – специализирано изложение в сектора на металообработката, индустриалните технологии и автоматизацията
Изложението ще се проведе от 14 до 17 септември в Интер Експо Център съобразно новите мерки на българските здравни власти, влизащи в сила от 7-и септември.
 

0 коментара

Над 20 премиери на TRUCK EXPO 2021 в Пловдив

От 10-ти до 12-ти юни на територията на Международния панаир ще видим повече от 150 експоната на водещите производители на камиони, автобуси, лекотоварни автомобили и специализирани превозни средства, които вече са нетърпеливи да ги покажат пред публиката. Изложителите са повече от 50 и представят над 100 световни бранда в сектора на товарните превози.

0 коментара

БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА отваря врати в Интер Експо Център от 7 до 9 октомври

Специализираният форум ще се проведе за 54-и път от 7 до 9 октомври в Интер Експо Център. Бизнес-платформата посреща специализирана публика от България и чужбина в пълно съотвествие с разпорежданията на българските здравни институции и международните изисквания. Форумът отбелязва и рестарта на изложбената индустрия в България.

0 коментара

Откри се изложението "ДОВЕРЕТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКОТО"

Българската търговско-промишлена палата организира поредното, 18-то издание на изложението вече в централната част на ЦУМ, на първия етаж. от 5-и октомври, до 19-и октомври 2020.

По традиция, изложението беше открито от председателят на Палатата Цветан Симеонов, който не пропусна да приветства поотделно всички представители на фирмите участници.

0 коментара

БТПП организира поредния „Мартенски базар – Всичко за жената”

От 2 до 8 март за трета поредна година, Българска търговско-промишлена палата организира Изложение, целта на което е да предложи на едно място артикули желани от всяка жена. Специално място ще имат предпочитаните от дамите натурални и био козметични продукти, ръчно изработени чанти, бижута, рисувани, кашмирени и копринени шалове. Ще бъдат показани нови колекции дрехи и трикотаж.

0 коментара

Ангелкова откри българския щанд на 40-ото международно туристическо изложение FITUR в Мадрид

България се представя все по-успешно на пазар Испания, в Европа и по света като целогодишна туристическа дестинация. Присъствието в Мадрид на български туристически фирми и региони дава отлична възможност да се разкрие потенциалът на страната ни като конкурентна целогодишна дестинация за летен, зимен и разнообразни форми специализиран туризъм.

0 коментара

Откри се Втори регионален форум за социално предприемачество

Министерството на труда и социалната политика и Националният съюз на трудово - производителните кооперации организират Втори регионален форум за социално предприемачество от 3 до 5 декември 2019 г. в „Изложбена зала – ЦУМ“ - София.

0 коментара

Изложение ТМТ Експо ще представи тенденциите в текстилната индустрия

От 25 до 27 септември ТМТ Експо в Интер Експо Център в София ще се представят тенденциите при материалите, машините и технологиите в текстилната индустрия. Професионалисти от България и чужбина ще споделят опит и идеи, ще се запознаят с машините, технологиите от последно поколение и тенденциите и ще „сверят часовниците си.

0 коментара

Министър Петков откри Европейския форум за социално предприемачество

Осмото издание на Форума се провежда в Пловдив в периода 28-30 март. Социалните предприятия придобиват все по-голямо признание и се превръщат в конкурентоспособен, равноправен участник в икономическия живот на страната и в рамките на общия единен европейски пазар. Това каза министърът на труда и социалната политика Бисер Петков при отлриването на Форума, който се провежда с подкрепата на Министерството на труда и социалната политика.

0 коментара

Български щанд на световното изложение FITU

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския щанд на световното изложение FITUR. Туристическият форум се провежда в испанската столица Мадрид в периода 23-27 януари. Тази година събитието се организира за 38 път и в него участват най-големите испански туроператори и туристически агенции и представители на бизнеса от стотици страни.

0 коментара

Нека да кажем: Да на българските продукти

Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при откриването на 6 изложения за храни– "Месомания", "Булпек", "Светът на млякото", Салон на виното", "Интерфууд енд дринк" и СИХРЕ в Интер Експо Център.

0 коментара

Открива се 13-то търговско изложение „Доверете се на българското”

Над 40 фирми – производители и търговци, предлагат български :храни, козметични продукти, облекло, трикотаж, обувки, чанти, детски артикули, стоки за бита и други.75 % от участниците са малки фирми. Всеки ден ще се тегли томбола с атрактивни награди, предоставени от изложителите.Място на провеждане: изложбена зала ЦУМ, партерРаботно време: 28 септември – 7 октомври от 10.00 до 19.00 ч.Организатор: Българска търговско-промишлена палатаВходът е Свободен.

0 коментара
1694.JPG

Започна Sofia Startup Expo 2018

35 фирми-изложители, 7 финансиращи институции, 20 лектори, 10 стартъпа, превърнали се вече в успешен бизнес, 12 лидери, предприемачи, бизнес ангели и визионери участват в Sofia Startup Expo 2018. сряда , 14.03. Първото в България изложение за стартиращи иновативни компании се провежда в Иновационен форум „Джон Атанасов“, София Тех Парк.

0 коментара

Две нови програми за участие в Sofia Startup Expo 2018

Това са Програма „Съзидател“ и Програма „Боец“, които очакват добрите идеи с бизнес потенциал в Креативната зона (Сreate zone) на изложението, обявиха организаторите. „Ние подкрепяме хората с идеи, защото вярваме, че разнообразието стимулира новите бизнеси и иновациите. Вярваме, че всеки има право да стане предприемач и затова даваме възможност на повече хора да покажат какво са създали, като предложим изключително достъпна пакетна цена за участие в изложението.“

0 коментара

Министър Ангелкова откри българския информационен щанд на туристическото изложение IMTM

IMTM е най-голямото туристическо изложение в Източно средиземноморския регион и Израел. Форумът се нарежда на водещо място по значение сред международните борси в региона, като се наблюдава непрекъснато увеличение на броя изложители, професионални посетители и крайни потребители. През миналата година в събитието са участвали 1780 изложители от 58 държави, а посетителите са били над 27 000 души, от които 16 800 професионална публика.

0 коментара

България се представи с 12 фирми на IMM Cologne 2018 в Кьолн

Международната изложба за мебели и обзавеждане IMM Cologne 2018 в Кьолн, Германия, е едно от водещите събития за мебелната индустрия в световен мащаб с традиционно силно българско участие. В предстоящото издание ( в периода 15-21 януари 2018 г ) ще участват над 1 400 фирми изложители от над 50 страни и се очакват около 100 000 бизнес посетители от цял свят.

На българския национален щанд, организиран от ИАНМСП, участват:

0 коментара

Международни хранителни изложения в Интер Експо Център

От 8 до 11 ноември, в Интер Експо Център, се събират на едно място хранително-вкусовия бранш и хорека сектора. Повече от 450 фирми представят многобройни продукти и разнообразни иновации от най-високо ниво на МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ. Над 150 са нови изложители и 80 чуждестранни участници. Общата площ на най-голямото бизнес събитие в София е 16 000 кв. м.

0 коментара

Българско вино очарова посетителите на „Мегавино“

Събитието се провежда в Брюксел за 11-та поредна година, но за първи път страната ни е домакин. Местата за майсторските класове за типичните български сортове – мискет, рубин и мавруд са разпродадени още миналата седмица.

0 коментара

Дни на България в Братислава привлякоха стотици пред щандовете с български храни и вина

По повод Деня на Независимостта, в Братислава се провеждат Дни на България, под патронажа на българския посланик в Словакия Йорданка Чобанова. Съорганизатори са Столична община и "Пазари Юг" ЕАД. Целта е популяризирането на България и конкретно София, като туристическа дестинация.

0 коментара

Рангел Матански е българският участник за Европейската награда за млади фермери

Тази година Европейският конгрес на младите фермери, в рамките на който е конкурсът “Европейска награда за млади фермери”, ще се проведе за четвърти път.

0 коментара

Започна първото изложение за лични финанси ЕКСПО „Моите пари“

От 16 до 18 юни в Sofia Ring Mall, можете да научите всичко необходимо за управлението на личните си финанси. Как децата ни да бъдат финансово грамотни и още за рисковете при алтернативното инвестиране са темите в съботно-неделната програма на събитието.

0 коментара
1605.jpg

България предлага туризъм за четири сезона на изложението в Берлин

На най-голямото туристическо изложение в света ITB Берлин, което продължава до 12 март 2017 г., България се представя с национален щанд от 400 кв. м, организиран от Министерството на туризма. Фокус е потенциалът на страната, като целогодишна туристическа дестинация.

0 коментара
1596.jpg

Стартира Международната туристическа борса „ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО“

34-та Международна туристическа борса В Интер експо Център представя над 350 туристически компании от над 20 страни, които демонстрират актуални оферти за пътешествия и почивка. Съизложители са 20 общини и туристически сдружения. За първи път в събитието се включват туроператори от Грузия, Малдивите, Албания.

0 коментара

Голям интерес към българския щанд на мебелно изложение IMM в Кьолн

България се представя от 12 фирми на 409 кв.м. национален щанд. Участието на изложението се организира с помощта на ИАНМСП, която частично поема разходите за наем на изложбена площ, регистрация на изложителите и медийни такси.

0 коментара

Опашка за фермерски стоки в центъра на София

За поредна година София има Коледен фермерски пазар. Традиционни станаха и Великденските пазари, организарани също на ул. Оборище. Основни организатори са "Пазари Юг" ЕАД, Хранкооп, Биоселена, БДЗП, подкрепени от държавната телевизия БНТ. Още преди да започнат продажбите се извиха огромни опашки от нетърпеливи клиенти. Улица Оборище, в участъка между бул.“ В. Левски“ и храм пометника "Св. Ал.

0 коментара

Осмо издание на „Доверете се на българското” от 5 до 23 декември в ЦУМ

Изложението събира на едно място над 65 фирми само български производители и търговци, които предлагат храни, напитки, козметични продукти, облекло, обувки, чанти, детски артикули, бижутерия, стоки за бита и други коледни подаръци. На изложението присъстват малки фирми, като някои от тях нямат магазини в София и изложението е единствения начин потребители да закупят от техните продукти. Участието в изложбата дава възможност за представяне на фирмата и презентация на продуктите.

0 коментара

Пет компании представят България на изложение в Швейцария

България участва за втори път с щанд на международния панаир за поддоставки за индустрията SWISSTECH, който се провежда в Базел, Швейцария от 15 до 18 ноември 2016 г. Участието се организира от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). На щанда са представени пет малки и средни фирми.

0 коментара

Български компании се представят на панаира за книги във Франкфурт

Целта на Frankfurt Book Fair е да събере на едно място хора, които имат еднакви интереси и сходни бизнеси, и да осигури възможност за обмен на знания, технологии, контакти за финансиране и разрастване в сектора.

0 коментара

47-ТО ИЗДАНИЕ НА „СТРОЙКО” ЗАПОЧНА В НДК

Най-голямото Специализирано изложение за архитектура, строителство и обзавеждане - СТРОЙКО 2000, провеждано в България от 1993 година, започна в Националния дворец на културата (НДК). Събитието ще продължи до 9 октомври.

0 коментара

„ДОВЕРЕТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКОТО”

Седмото изложение ще се проведе от 1 до 8 октомври, 2016 г. в ЦУМ. В изложението участват над 50 фирми - производители и търговци, които предлагат различни български продукти в следните области: храни, напитки, козметични продукти, облекло, обувки, чанти, детски артикули, бижутерия и други. Доверете се на българското!Място на провеждане: ЦУМ – северен входЕтаж: партерРаботно време: 1 – 8 октомври от 10.00 до 19.00 ч.Вход: СвободенОрганизатор: Българска търговско-промишлена палата

0 коментара

България се налага като център на развойна дейност в Европа

Това обяви Румен Симов, началник на отдел „Мерки за интернационализация провеждани в чужбина“ в Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) по време на международната конференция за дигитални иновации WEBIT.APAC 2016, която беше открита в Сингапур.

0 коментара

"Доверете се на българското" от 13 до 22 май в ЦУМ

На щандовете са представени над 50 родни фирми за храни, напитки, козметични продукти, облекло, обувки, чанти, детски артикули, бижутерия, стоки за бита и др. Участват фирми от цялата страна – от Панагюрище, Русе, Пловдив, Стара Загора, София и др. В среднение с предходното издание на "Доверете се на българското", броят на изложителите е нараснал с 15%. Програмата предвижда фирмени представяния, презентации на продукти и други изненади.

0 коментара

Български био оцет спечели награда за иновативен продукт в Китай

Продуктът е био оцет, произведен от пчелен мед на фирма „Веда“ - Плевен. Номинацията е сред 365 регистрирани участника на най-голямата специализирана изложба в областта на хранително-вкусовата промишленост в Азия - SIAL China 2016 в Шанхай.

0 коментара

България участва на FASHION INDUSTRY 2016 в Санкт Петербург, Русия

Националният щанд от 60 кв. м се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и на него се представиха 6 компании. Участие взеха модните фирми Европа Трико АД, Дани фешън ЕООД, Антоан Вилл ЕООД, Робсов ЕООД, „Що за чудовище“ ЕООД и Дим ЕООД. Българските дизайнери показаха най-новите си колекции на руската публика, чрез дефилета в официалната част на изложението.

0 коментара

Българска строителна седмица и Security Expo в Интер Експо Център, София

Международното специализирано изложение ще се проведе от 16 до 19 март 2016 г.. 16-ото издание на Изложението предлага възможност както на известни, така и на нови фирми от строителния бранш да покажат актуалните си продукти и решения. Участието на фирми производители или вносители на строителни материали, машини, техника и технологии, дограма и врати, химически продукти, топло- и хидроизолации спомага за тяхното бъдещо развитие и утвърждаването им на българския и европейския пазар.

0 коментара

Изключителeн нтерес към българските вина на ProWein 2016 в Дюселдорф

Международният панаир за винопроизводство ProWein 2016, ще продължи до 15 март 2016. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) в партньорство с Национална лозаро-винарска камара организираха участие на български винопроизводители на Международния панаир за винопроизводство ProWein 2016, който започна в Дюселдорф и ще продължи до 15 март 2016 г. Интересът към българските вина е изключително голям, като нашите изби сключват договори за поръчки.

0 коментара

БТПП организира Петото издание на изложението „ДОВЕРЕТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКОТО“

От 11 до 23 декември 2015 г. в ЦУМ ще се проведе петото издание на търговско изложение „ДОВЕРЕТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКОТО”. Официалното откриване ще се състои в ЦУМ, северен вход, партер, на 11 декември 2015 г. от 11 часа. Над 50 фирми - производители, търговци, предприемачи, сред които водещи български фирми, ще предлагат своите продукти. Ще бъдат представени храни, напитки, козметични продукти, облекло, обувки, чанти, детски артикули, бижутерия, стоки за бита и други артикули.

0 коментара

Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ, от 11 до 14 ноември в Интер Ехпо Център

Изложбите се провеждат паралелно с изложението за хотелско, ресторантско и кетъринг оборудване СИХРЕ. Най-големите изложения в България, посветени на хранително-вкусовата промишленост - МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК, ще се проведат от 11 до 14 ноември в Интер Експо Център - София. Тази година Унгария ще бъде страна партньор на изложбата за храни и напитки ИНТЕРФУД & ДРИНК, съобщиха организаторите от Интер Експо Център.

0 коментара

Български компании се представиха успешно на HOST 2015

Събитието се проведе от 23 до 27 октоври 2015 г. в Милано, Италия. Национален щанд, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия на специализираната международна изложба за хотелско и ресторантьорско оборудване HOST 2015,.представи успешни машини и технологи произведени от български фирми.. Компанията „Стефан Щерев“ ЕООД впечатли посетителите с първия мобилен суши конвейр.

0 коментара

Дни на България на Експо 2015 Милано

Италия увеличава инвестициите в България. „Италия е важен пазар и партньор за България и сътрудничеството между двете страни се засилва. Това заяви изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева по време на бизнес форум в рамките на „Дни на България на Експо 2015 Милано“, на който присъстваха представители на над 200 италиански фирми.

0 коментара

"Доверете се на българското" - първо изложение в Русе

Българска търговско-промишлена палата, съвместно с Русенска търговско-индустриална камара и Община Русе, организира търговско изложение „ДОВЕРЕТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКОТО”, от 7 до 12 септември 2015 г. на площад Света Троица в Русе. Участие в изложението ще вземат производители, търговци, предприемачи, водещи български фирми, които предлагат различни български продукти в следните области: храни, напитки, козметични продукти, облекло, обувки, детски артикули, стоки за бита и други.

0 коментара

Предлагаме чай, вода, кисело мляко и сок от рози на изложения в Китай

Постоянното изложение на стоки от Централна и Източна Европа в центъра за вносни стоки в Нинбо представлява шоурум, в който потенциални партньори могат да видят и дегустират стоките, които след това се поръчват по електронен път. Целта е да се развиват търговските и културни връзки между страните от ЦИЕ и Китай. В павилиона се представят стоки на 30 български фирми.

0 коментара

Български предприятия ще участват на изложбата TUTTOFOOD 2015 в Милано

Българските предприятия Агромил България АД, Америкън Попкорн Къмпани ЕООД, Анона Трейд ЕООД, Арониада – Агро ЕООД, Био България ООД, Винзавод АД, Джем и Джем ООД, Диавена ООД, Златна ябълка ООД, Кондов Екопродукция ЕООД, Карнобатплод АД, Корте Дилето ЕООД, Лактобацилус булгарикус ЕООД, Мартис 09 ООД, Мидист ЕООД, Оберон – Х ООД, Орикс Тим ЕООД, Пирин Спринг АД, Плантабул ООД, Ривал Инвест ЕООД, Свинекомплекс Голямо Враново Инвест АД, Серена ЕООД, Филипополис-РК ООД, Хлебозавод ТИМС ЕООД, Цим

0 коментара

За четвърта година Пловдив е домакин на Европейския форум за социално предприемачество

Организатори са Националният съюз на трудово-производителните кооперации, в партньорство с Европейска комисия, Министерството на труда и социалната политика, Агенцията за хората с увреждания, Европейската конфедерация на производствените кооперации и социалните предприятия в Европа.

0 коментара

Националното представителство по туризъм на България вече е член на Асоциацията на руските туроператори (АТОР)

Това означава признание за важното място на страната ни на руския туристически пазар и показва отношението на големите руски туроператори към България, като туристическа дестинация. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция, в рамките на едно от най-големите международни туристически изложения за руския пазар - „Интурмаркет”.

0 коментара

Около 1 млн. германци са посетили България през 2014 г., 700 000 от тях, като туристи

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция в рамките на едно от най-големите международни туристически изложения в света – ITB, което се провежда в Берлин. В събитието участие взеха и заместник-министърът на туризма Надя Маринова и посланикът на България във Федерална република Германия Ради Найденов.

0 коментара

32-то издание на международното изложение HOLIDAY & SPA EXPO 2015 в Интер Ехпо Център

В тазгодишното издание на най-голямата международна туристическа борса у нас участват над 250 изложители, от 21 държави. Посетителите ще се запознаят с богата информация от хотели, ваканционни комплекси, спа центрове, привлекателни предложения за пътувания, почивки и екскурзии. Професионалистите в бранша имат възможност да установят полезни контакти за успешна бизнес дейност, да присъстват на презентации, кръгли маси и семинари по съществени теми и проблеми на българския и световен туризъм.

0 коментара

Дванадесет компании представят българска биопродукция на национален щанд на Международната изложба BioFach 2015

На обща изложбена площ от 140 кв.м. в Exhibition Centre Nuremberg, своята продукция представят: Армина ООД – София (розова вода), Арониада – Агро ЕООД – Русе (натурален сок от арония), Бакалски ООД – Пловдив (органични билки, горски плодове и подправки), Биостайл ООД – Пловдив (био сурови крекери CultuRaw: домати и босилек, чушка и киноа, спирулина, чиа), Биохерба Р ООД – с. Руен, обл.

0 коментара

18 български производители участват на мебелния панаир в Кьолн

В периода 19 – 25 януари 2015 г. български компании представят своята продукция на национален щанд на Международната изложба за мебели и интериорен дизайн IMM Cologne // LivingKitchen 2015 в Германия. Националното участие се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) в изпълнение на проект за насърчаване на експорта, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност“ 2007 – 2013.

0 коментара

Наши фирми презентират продуктите си на Международната изложба SWISSTECH в Базел

На общия щанд в Messe Basel своята продукция представят 8 български компании, занимаващи се с проектиране и производство на технологично оборудване, инструментално производство, монтаж и сервиз на комплектни технологични линии:Биомашиностроене АД - Пловдив, Джоди Трейд ООД – София, Хранмаш Инж ООД -Стара Загора, ММ Механикс ООД - Драгор, Пазарджик, Митев ЕООД – Ботевград,Мони-83 ООД - Богдан, община Карлово, обл.

0 коментара

Успешно българско участие в туристическото изложение World Travel Market в Лондон от 02 до 06 ноември

България участва в Световното туристическо изложение World Travel Market в Лондон за 34-ти пореден път. Тази година страната ни се представя с национален щанд на площ от 295 кв. м. и с посланието „Bulgaria - A discovery to share”. Съвместно с Министерството на икономиката и енергетиката, на щанда участват и 35 туристически фирми и общински администрации от страната.

0 коментара

Рекордно българско участие на изложение SIAL Paris 2014

Френският министър на земеделието Стефан Льо Фол посети българския щанд

Изложението e най-голямата специализирана проява в областта на хранително-вкусовата промишленост във Франция и се проведe от 19 до 23 октомври.

0 коментара

Голям интерес към българския щанд на животновъдно изложение във Франция

Над 2000 души посетиха българския щанд на животновъдното изложение Соме де ле леваж в Клермон-Феран, Франция, съобщиха от пресцентъра на министерството. Информационният щанд на МЗХ представя сектор земеделие и в частност животновъдството, като популяризира България и като туристическа дестинация.

0 коментара

БТПП организира поредица от събития на Международния технически панаир - Пловдив

Събитията ще се проведат в Панаирна палата 6 - Конферентна зала 2. 

В рамките на Международния технически панаир – Пловдив от 29 септември до 3 октомври 2014 БТПП организира съпътстваща програма по актуални въпроси, интересуващи бизнеса. Предвиждат се и безплатни консултации по някои от темите, които ще бъдат разгледани.

0 коментара

Голям интерес към българския щанд на Международното туристическо изложение в Париж

Зам.-министър Бранимир Ботев се срещна с френския ръководител на туризма Матиас Фекл

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев участва в официалната церемония по откриването на Международното туристическо изложение International French Travel Market (IFTM) Top Resa 2014 в Париж, на което България се представя с рекламен щанд за десета поредна година.

0 коментара

Световни марки очила на Хонконгския Оптичен Панаир през ноември

Глобални тенденции в сферата на модните очила ще бъдат представени на Панаира за Оптика в Хонконг – водеща търговска платформа за оптични продукти в Азия. Изложението ще се проведе между 5 и 7 ноември 2014 г. в Хонконгския Конгресен и Изложбен Център.

0 коментара

БТПП организира бизнес делегация за изложението ELMIA Subcontractor 2014, Швеция

Българската търговско-промишлена палата организира участието на фирми в бизнес делегация до гр. Йоншопинг, Швеция в периода 11 – 14 ноември 2014г. по повод изложението за поддоставчици ELMIA Subcontractor. БТПП предлага два варианта за участие в изложението – като изложители и като посетители, участващи в двустранните срещи.

0 коментара

Започна специализираното изложение БУЛКОНТРОЛА/БУЛТЕРМ в Интер Експо Център

Традиционно с БУЛКОНТРОЛА / БУЛТЕРМ е и 8-мата международна изложба ВОДА СОФИЯ, която се организира в партньорство с MESSE BERLIN (WASSER BERLIN) и Българска асоциация по водите (БАВ). Международният форум представя 54 директни изложители от България, Германия, Австрия, Гърция, Турция, Белгия, Италия, Румъния, Унгария и над 60 под изложители от Австрия, Италия, Великобритания, Швеция, Ирландия, Франция, САЩ, Германия, Испания, Чехия и др.

0 коментара

Изключителен интерес на японски търговци към българското розово масло и козметични продукти на Beauty World Japan 2014

Националното участие на десет български производители в Международната специализирана изложба за парфюмерия, козметика и СПА индустрия BeautyWorld Japan 2014, която се проведe от 19 до 21 май 2014 г в Токио, сe организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) по проект, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Конкурентоспособност“ 2007 – 2013.

0 коментара

Стартира международната специализирана изложба БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ  (21 – 23 май, Интер Експо Център)

Традиционно международната специализирана изложба се организира под патронажа на Министерството на здравеопазването и с подкрепата на съсловните организации Български лекарски съюз (БЛС) и Български зъболекарски съюз (БЗС). Тази година се постави началото на тясно сътрудничество и с Българския фармацевтичен съюз (БФС).

0 коментара

Площад „Батенберг”приюти изложение „Младежта в движение“

Инициативата „Младежта в движение” на Европейската комисия се провежда между 13-15 май 2014 в София, в специално построена шатра пред пл. "Княз Александър Батенберг", 1 ( на мястото на бившия мавзолей). В нея са разположени щандове, предоставящи информация за европейските програми за образование, обучение, доброволчество и заетост на младите хора в Европа.

0 коментара

Безплатни консултации за интериорен и продуктов дизайн на ТЕХНОМЕБЕЛ и над 10% отстъпки за различни продукти в СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ

Комбинирана закачалка Z hook на фирма Контура Дизайн с дизайнер Йорданка Жилова е българската мебел на годината

0 коментара

Зам.-министър Бранимир Ботев участва в програмата на изложението „Professional Beauty” в Лондон

В специализираната борса са представени шест български фирми „Лидера груп”, „Хелена Ризортс”, „Хотел Регнум”, „Арома Българска роза Карлово, „Яна” и „Пи Ен Джи”. На съпътстваща церемония от програмата „World SPA&Wellnes Awards 2014 Balkans”, страната ни беше обявена за лидер на Балканите в тази сфера.

0 коментара

Национално участие на български производители на международна изложба за мода и аксесоари в Москва

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участие на български компании на Международната специализирана изложба за мода и аксесоари CPM Moscow 2014, която ще се проведе в Москва в периода 25 - 28 февруари 2014 г.

0 коментара

Покана от ИАНМСП към МСП за участие в общ щанд на „ТЕХНОМЕБЕЛ“ и „СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ“

Международните специализирани изложби „ТЕХНОМЕБЕЛ“ и „СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ“, ще се проведат от 01 до 05 април 2014 г. в Интер Експо Център, София.

0 коментара

Започна Международно изложение „Пчеларство-Плевен 2014”

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков откри ХII-тото Международно изложение-Договаряне „Пчеларство-Плевен 2014”. Той заяви, че сектор „Пчеларство” е много важен за страната ни и неговото развитие е сред приоритетите на Министерството на земеделието и храните. Министърът припомни, че само за 2013 година за пчеларския сектор бяха заделени близо 5,9 млн. лева.

0 коментара

Търговско изложение „ДОВЕРЕТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКОТО”, от 16  до 22 декември, 2013 г. в Национален дворец на културата - София.

Изложението се организира от Българска търговско-промишлена палата в подкрепа на българските предприемачи. Участие ще вземат над 80 фирми - производители и търговци, които предлагат храни, напитки, козметични продукти, дрехи, трикотажни изделия, обувки, чанти, сувенири.

0 коментара

Коледният панаир на книгата 2013 отворя врати от 10 до 15 декември, в НДК.

Освен изложението, панаирът по традиция е съпътстван от богата културна програма. Посетителите ще видят 200 изложители, десетки български и чуждестранни писатели, три сцени и четири етажа, изпълнени с книги! Тази година почетният гост е Москва, която се представя с уникален щанд и отделна сцена, посветена на руската култура.

0 коментара

Международни специализирани изложби и панаири IMM и BioFach в Германия

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира участието на български фирми на национални щандове на международни специализирани изложби и панаири IMM и BioFach в Германия.

0 коментара

Български производители на храни и напитки на търговска мисия до Шанхай

От 11 до 18 ноември 2013 г. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира търговска мисия до Шанхай, Китай, с участието на12 български производители на храни и напитки.

0 коментара

Започнаха МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД И ДРИНК и СИХРЕ

Международните специализирани изложби бяха открити от Явор Гечев – зам.министър на земеделието и храните на Република България. Според него подобни събития са изключително полезни за страната ни, защото на тях български и чуждестранни фирми могат да осъществят делови контакти и сделки. Зам.-министърът каза още, че сред приоритетите на ведомството е развитието на качествените стандарти в областта на хранително-вкусовата промишленост.

0 коментара

От 6 до 9 ноември 2013 г. в Интер Експо Център, специализирани изложби МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК

Паралелно, за втора поредна година, ще се проведе и специализираната изложба за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване СИХРЕ.

0 коментара

Ден на България на Международната специализирана изложба за информационни и комуникационни технологии Cubit Bilisim Eurasia 2013

„Българска ИКТ индустрия: различни, иновативни, успешни“, под този надслов е участието на български компании в изложбата CeBIT Bilisim и в специалното събитие - Ден на България.

0 коментара

Национални щандове за участие на МСП в международни специализирани изложби и панаири, организира ИАНМСП

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира национални щандове на международни специализирани изложби и панаири, за периода октомври – декември 2013 г. , както следва:

0 коментара

Предстоящо изложение в Орешак

15-18.08.2013 г. Провеждане на традиционния панаир на занаятите, на улицата пред НИХЗИ 15-18.08.2013 г., „Живите занаяти”, в Парка на Изложението ще се проведе Демонстративно представяне на характерни за района занаяти: – грънчарство, тъкачество, дървостругарство.

Повече информация на сайта на НИХЗИ http://www.fairoreshakbg.com

 

0 коментара

Провеждане на търговски мисии с посещения на специализирани изложения за периода октомври – декември 2013

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) обявява провеждане на търговски мисиис посещения на специализирани изложения за периода октомври – декември 2013

Краен срок за подаване на заявки за участие - 26.08.2013 г.

Промоционалните прояви за периода октомври – декември 2013 г. ще се проведат съгласно следната програма:

0 коментара

Панаир за оптика HKTDC Хонг Конг 2013 г.

В периода от 6 до 8 ноември 2013 в Конферентния и Изложбен Център на Хонг Конг ще бъде организирано 21-то Издание на Панаира.

Изложението ще представи пазарните тенденции в новите продуктови зони „Очила за четене”, „Детски очила и аксесоари” и „3Dочила”

0 коментара

Винпром ПЕЩЕРА представи България на световното изложение TFWA ASIA PACIFIC В Сингапур

За първи път в близо тридесетгодишната история на най-голямата в света асоциация за безмитна и травъл ретейл (по летищата) търговия – TFWA, има представен български алкохолен производител. Марките на „Винпрам Пещера“ бяха представени наравно с най-големите международни брандове в индустрията.

0 коментара

ИАНМСП организира национално участие на български производители на Mеждународното изложение за храни и напитки ANUGA, Германия

Изложението ще се проведе от 5 до 9 октомври 2013 г.
Заявките за участие се приемат до 12 май 2013 г., включително.

0 коментара

Юбилейното 40 издание на „Стройко 2000“стартира днес в НДК

Специализираното изложение за архитектура, строителство и обзавеждане „Стройко 2000“  се открива днес и ще продъжи до 2 април. Работното време е всеки ден от 10 до 19 часа, а входът е свободен за всички гости.

0 коментара

Покана за Mеждународно туристическо изложение „SITT/TOURSIB 2013″

от 11 до 13 април 2013 г. в Новосибирск, Русия
Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия получи, чрез Центъра на промишлеността на Република България в Москва, информационно писмо от ООО „1ТЕ Сибирская ярмарка“ с покана за участие на всички заинтересовани български туроператори и туристически агенти, в международното туристическо изложение „SITT/TOURSIB 2013″.

0 коментара

За 18-ти път Национално търговско изложение „Произведено в България”

От 19 ноември до 2  декември над 150 български фирми - производители и търговци, участници в „ПРОИЗВЕДЕНО в БЪЛГАРИЯ, ни очакват в зала Универсиада, София
Откриване на 19.11.2012 в 11.30 ч. Посетете! Изберете българското!
Организатори на изложението са Съюз „Произведено в България“, Българската търговско-промишлена палата и „Бизнес център България” ЕООД.

0 коментара

Четвърто изложение „Изобретения, технологии, иновации ”ИТИ’2012”

От 8 до 10 ноември 2012 г. в Голямата мраморна зала на Руския културно-информационен център. Събитието е безплатно за изложители и посетители.
За четвърта поредна година изобретатели, селекционери, дизайнери, изследователи, научни работници, предприемачи, индустриалци и патентни специалисти ще си дадат среща в София, в рамките на организираното от съюза на изобретателите в България изложение „Изобретения, технологии, иновации ” ИТИ’2012”.

0 коментара

Tрадиционен форум на франчайз бизнеса в България Franchising Expo 2012

На 9 и 10 ноември в зала 3 на НДК, София,
Най-ниско рисковият начин за започване на нов бизнес „гостува” на 9 и 10 ноември 2012 г. в зала 3 на НДК, София. Генерален спонсор на изложението е международната компания за недвижими имоти RE/MAX. За първи път в България ще се представи една от най-бързо развиващите се франчайз компании в Америка.

0 коментара

В БТПП бе представен строителния панаир в Истанбул 2 – 6 май 2012г.

На проведения в БТПП българо-турски строителен форум бе представен международния строителен панаир, който ще се проведе в гр. Истанбул, Турция в периода 2-6 Май 2012 г. Организатор на панаира е YEM - Строителен Информационен Център.

0 коментара

Семинари по време на Агра 2012

На 07.03.2012 г в Конферетната зала на Палата 13, от 10.00 часа

Как българските оранжерии да се представят по - добре на международния пазар, подобрявайки качеството на продукцията, представяйки я по-добре и подобрявайки своята репутация.

0 коментара

Изложение Ваканция и СПА експо

Средствата за реклама в туризма скочиха с над 120 процента през последните две години, заяви министър Трайков при откриване на 29-о му издание Трайков изтъкна, че представата за устойчиво развитие на "бранда България" вече не е достатъчно да бъде комбинация от красива природа, плюс море и ски.

0 коментара