Как да правим бизнес в Китай - предизвикателства и възможности за МСП


Българската търговско-промишлена палата и Европейският център за подпомагане на малки и средни предприятия в Китай организират семинар на тема „Как да правим бизнес в Китай: предизвикателства и възможности за МСП”. Семинарът ще се проведе на 26 януари 2012 г. от 9.30 ч. в сградата на БТПП, София, ул. Искър 9, 1 етаж.

По време на семинара ще бъдат обсъдени следните теми: основни характеристики на китайския пазар, бариери при навлизане, изисквания за внос, поведение на потребителите, защита на интелектуалната собственост, специфични характеристики на секторите хранително-вкусова промишленост и зелени технологии и др. Лектор на семинара е г-н Дейвид Лаворел, директор на Европейския център за подпомагане на малки и средни предприятия в Пекин. Китайският пазар бележи силен растеж през последните години, като средният ръст на годишния БВП е около 10% през последните 5 години. Основните причини за този растеж включват стабилен търговски баланс, нарастване на преките чуждестранни инвестиции и урбанизацията на китайското население, която води до по-голям разполагаем доход и по-високо потребление. Присъединяването на Китай към Световната търговска организация също е фактор за увеличаване на бизнес възможностите за МСП от Европейския съюз в Китай. През първата част на семинара ще бъде направена презентация относно възможностите за навлизане на китайския пазар за българските малки и средни предприятия, а през втората част има възможност за индивидуални консултации. Продължителност на една индивидуална консултация е до 30 минути. Записване до 25 януари 2012 г. /сряда/.

За участие в семинара и индивидуалните консултации има предвидена такса участие.

За допълнителна информация Калина Трендафилова тел.: 02/811 74 97, или Габриела Димитрова, тел.: 02/811 7489, e-mail: [email protected]">[email protected]