Брой 2 2021

Отличиха победителите в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2020


За първи път официалната церемония се проведе и излъчи онлайн.
Председателят на журито и Председател на УС на БАИТ Огнян Траянов връчи специално учредената за 10-ата годишнина на Наградите
Почетна грамота на акад. Кирил Боянов за академичен принос в развитието на информационните технологии, в знак на признателност към първопроходниците и като повод за размисъл и самочувствие у тези, които вървят по техните стъпки.

0 коментара

Покана за участие в безплатни събития в подкрепа на бизнеса

Enterprise Europe Network към Българска търговско-промишлена палата Ви кани да участвате в предстоящите безплатни онлайн събития в подкрепа на бизнеса.
 
Предстоящи уебинари и обучения
 

Експертите на Кофас прогнозират ръст на световния БВП с 4,3% и неравномерно възстановяване на икономиките

Една година след началото на пандемията от COVID-19, която предизвика най-голямата глобална рецесия след края на Втората световна война, икономиките започват постепенно възстановяване, което обаче е неравномерно. Експертите на Кофас прогнозират ръст на световния БВП с 4,3% през 2021г. и увеличение на глобалната търговия с 6,7%, след отчетения спад от 5,2% през 2020г.

0 коментара

Предвидимата икономическа политика е на първо място сред изискванията на австрийския бизнеса в България

Австрийското търговско представителство Advantage Austria/ представи годишната си анкета сред австрийския бизнес в България, относно инвестиционния климат в страната.

0 коментара

България има потенциал за развитие като дестинация за голф туризъм

Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с Българската голф асоциация. “През последните години страната ни все по-често е споменавана като една от добрите дестинации за голф туризъм в Европа и имаме потенциал за развитие в тази посока. Изработихме специален рекламен клип, който ще популяризираме в социалните мрежи, тъй като голф туризмът е в класацията на една от най-бързо развиващите се пазарни ниши, “уточни тя.

0 коментара

ББР се присъедини като акционер в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета“

Българската банка за развитие (ББР) приключи процедурата по присъединяване към Инвестиционния фонд от инициативата „Три морета“, с което вече е официално акционер клас „А“ с парична вноска от 20 млн. евро. Присъединяването на ББР към фонда е в изпълнение на Решение на Министерския съвет от 2 септември 2020 г. 

0 коментара

Обнародвана е Наредбата за условията при които Държавата ще покрива разходи за обучение на студенти

Държавата ще покрива разходите за обучение на студенти, които имат сключен договор с българска компания за осигуряване на стаж срещу ангажимент студентът да работи при работодателя след успешното си завършване, а възнаграждението, което ще получават младите специалисти ще е над средното за съответното предприятие.

0 коментара