Mладите хора и Европа: # Използвай Гласа Си


В понеделник, 8 април 2024 г. от 10 ч. в Народното събрание, пл. „Народно събрание“ №2, Бюрото на Европейския парламент в България организира форум„ 

Дебатът с евродепутатите ще бъде предаван пряко онлайн и може да бъде проследен на канала на Бюрото на ЕП в YouTube и на страницата във Facebook.

Форумът ще се проведе под патронажа на парламентарната комисия по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната.

Събитието ще даде възможност на над 160 млади хора да се срещнат с членовете на Европейския парламент Андрей Ковачев, (ЕНП), Петър Витанов, (С&Д), Атидже Алиева-Вели, (Обнови Европа), Ангел Джамбазки, (ЕКР), както и с народни представители от Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната, и да обсъдят с тях въпросите, които ги вълнуват.

Едновременно с това младите участници ще имат възможност да се включат в четири практически занимания на различни теми, свързани с гражданската активност и младежкото участие, демокрацията, бъдещето на Европа, дезинформацията и намаляването на отпадъците, които ще бъдат модерирани от Национален младежки форум, екологично сдружение „За Земята“, платформата „Землевеж“ и Стефан Попов - Чефо.

Дебатът с евродепутатите ще бъде предаван пряко онлайн и може да бъде проследен на канала на Бюрото на ЕП в YouTube и на страницата във Facebook.

Предварителна програма на форума и описание на практическите работилници може да намерите ТУК