Брой 9 2017

Дни на България в Братислава привлякоха стотици пред щандовете с български храни и вина

По повод Деня на Независимостта, в Братислава се провеждат Дни на България, под патронажа на българския посланик в Словакия Йорданка Чобанова. Съорганизатори са Столична община и "Пазари Юг" ЕАД. Целта е популяризирането на България и конкретно София, като туристическа дестинация.

0 коментара
1663.jpg

Безпрецедентен е ангажиментът на бизнеса към дуалното образование у нас

В първия учебен ден на 15 септември близо 800 ученици прекрачиха прага на 31 професионални гимназии в 19 града в цялата страна, за да се обучават по системата „учене чрез работа“ в рамките на проекта ДОМИНО („Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото“) на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

0 коментара

Германската компания NTT Cable предлага партньорство

Германската компания NTT Cable предлага възможност за участие на български фирми в проекти за изграждането на кабелна инфраструктура за широколентов интернет.

Проектите са в изпълнение на програмата на Правителството на Федерална Република Германия (ФРГ) за развитие на широколентова кабелна инфраструктура, особено в малките населени места. Това се съобщават от посолството на България в Германия до Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

0 коментара

Земеделците с единна позиция по ОСП 2020 г.

Тя е изготвена след задълбочен диалог в рамките на три месеца. „Поздравявам ви за позицията, това е стартът на поне едногодишна работа занапред. Изразявам мнение, че сте израснали страшно много с този документ, който представяте, докоснали сте се до всяко едно нещо, което включва ОСП“, заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов,. Той подчерта, че е важно да се запази нивото на финансиране и след 2020 г.

0 коментара

Бюрата по труда стартират процедури за кандидатстване за преференции по ЗНЗ

Работодатели, които желаят да ползват преференции по насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ), както и по Програмата за обучение и заетост на продължително безработни лица, могат да подават заявки в бюрата по труда в цялата страна. Срокът за подаване на документите е от 01 до 12 септември включително.

0 коментара

МЗХГ отчете 100 – те дни от управлението и представи Програмата си

Първостепенна задача е изготвянето на българската позиция по Общата селскостопанска политика (ОСП)на ЕС след 2020 г. Няма съществени различия в позициите от проведените срещи и дискусии с представителите на браншовите организации.

0 коментара