БТПП подписа Меморандум за разбирателство с Държавния инвестиционен фонд RAK от Обединените арабски емирства


Меморандум за разбирателство подписаха Прибор Чакраборти, главен изпълнителен директор на Държавния инвестиционен фонд RAK от Обединените арабски емирства (OAE) и председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Подписването на документа бе по време на провелия се в Палатата форум с представители на българския бизнес и делегация от Държавния инвестиционесанен фонд RAK от ОАЕ (Ras Al Khaimah Investment Authority – RAKIA). „Икономическите отношения между България и ОАЕ датират от 1971 г., но придобиват по-регулярен характер след 1975 година. Епизодични са срещите с представители на бизнеса от Дубай и ОАЕ, но разчитаме, че вече, с откриването на генералното консулство на България в Дубай, ще се активизира двустранното икономическото сътрудничество, отбеляза председателят на БТПП Цветан Симеонов. С тази цел, подчерта той - даваме възможност на българския бизнес да се запознае с консултанти от Държавния инвестиционен фонд RAK (Ras Al Khaimah Investment Authority – RAKIA)“.

В рамките на Форума бяха представени възможностите за инвестиране в ОАЕ. Корпоративна презентация на Държавния инвестиционен фонд на RAK (Ras Al Khaimah Investment Authority – RAKIA) можете да видите на: http://www.bcci.bg/news/8916