От 17-21 ноември 2014 г. Джуниър Ачийвмънт България е домакин на Световната седмица по предприемачество


Целта на глобалната инициатива, в която през миналата година се включиха 140 държави и 7 500 000 души, е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да се развиват, чрез иновации и въображение. В рамките на тази седмица, милиони млади хора по света вземат участие в инициативи насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие. За седма поредна година Джуниър Ачийвмънт България (ДАБ ) е организатор и/или участник в поредица от събития в цялата страна.

График на събитията:
Преди старта на Седмицата, от 14 до 16 ноември, Форум за социална промяна Empatheast в Пловдив; На 18 ноември, съвместно с Центъра за Развитие на човешките ресурси организират семинар и иновационен лагер за учители „ЕвриДИка! Предприемаческо образование!“.

На 20 ноември участва във форум „Образование и бизнес“, организиран от Посолството на Кралство Норвегия у нас, където изпълнителният директор на ДАБ Милена Стойчева ще бъде модератор, а директорът „Оперативни дейности“ на ДАБ Вера Петканчин ще представи проекта „Зелено предприемачество за устойчиво развитие“, който се реализира от Джуниър Ачийвмънт България, в партньорство с норвежката Ungt Entreprenorskap Sogn og Fjordane. В края на Седмицата, на 21 ноември ще представят данните за България – на Глобалния предприемачески индекс (GEI)на GEDI.

Паралелно с тези инициативи, над 100 училища и образователни институции от  страната ще се включат в Световната седмица по предприемачество с открити уроци, иновационни лагери и други предприемачески активности. Повече за Световната седмица по предприемачество на:
http://www.jabulgaria.org