Вече е подадена първата кандидатура за конкурса „Наградите на БАИТ за 2014г


Проектът е  в категория „Мобилни решения“можете да го видите на
http://www.bait-awards.bg. Регистрацията за конкурса продължава до 24.00 ч. на 12 януари 2015 г., включително, на http://bait-awards.bg/pages/Registration. Конкурсът е отворен за всички компании от ИКТ бранша, които работят у нас и са регистрирани, съгласно българското търговско право. Регистрацията е безплатна.

Тази година има два нови момента – добавя се нова категория за „Развлекателен софтуер”, заради бързото развитие на този пазарен сегмент и изключително успешното представяне на българските компании на световния пазар.

Вторият момент е, че конкурсът ще се проведе в рамките на европейския проект Watify, чийто изпълнител за България е БАИТ. Това е проект за насърчаване на дигиталното предприемачество и създаването на е-менторинг екосистема. По-голямата част от наградите отличават, и чрез това насърчават, дигиталното предприемачество у нас.

И в това издание на конкурса, към статуетките и грамотите в отделните категории, ще има и паричните награди. Те  са  под формата на ваучери, срещу чиято стойност победителите в конкурса имат възможност да закупят стоки или услуги от компании, членове на БАИТ. Четвърто издание ще определи носителите на 12-те награди в следните категории: Образователна награда, Журналистическа награда /печатни медии, радио и телевизия, интернет издания, блогъри/, Студентска награда, Публична администрация /държавна и общинска/, Бизнес иновативност, Корпоративна и социална отговорност, STARTUP компания, E-business, Мобилни решения, Развлекателен софтуер и Специална награда за значим принос.

Как са протекли предишните три издания на конкурса и кои са победителите в отделните категории по години може да се види на 
http://bait-awards.bg/Archive. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в края на м. януари 2015.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2014 г. се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев и с подкрепата на: Сребърен спонсор: SAP Labs България, в партньорство с БНТ, БНР, БТА, IDG.bg, Computerworld, Computer,Teacher.bg, TechNews, Diploma.bg, Digital Europe, Национален център за безопасен интернет, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Националното сдружение на общините в Република България, LauncHub, Eleven, StartUP, Start it Smart, b2b Media и ПРЕДПРИЕМАЧ.

Регистрационната форма, регламентът на конкурса и предложенията за спонсорите са публикувани на сайта на наградите  www.bait-awards.bg