БТПП ще си партнира със Световната банка за проучване на бизнеса

БТПП ще си партнира със Световната банка за проучване на бизнеса

0 коментара

Цветан Симеонов, председател на УС на БТПП, и Фабрицио Дзарконе, постоянен представител на Световната банка за България обсъдиха влиянието на коронавируса върху бизнеса. Участваха и експерти от двете институции.

Проучването на Световната банка цели да разбере по-добре въздействието на пандемията COVID-19 върху предприятията, като акцентът е върху МСП. Резултатите от анкетата ще бъдат полезни на правителството за подпомагане на бизнеса по време и особено за периода на възстановяване след кризата. Методологията на изследването е унифицирана, което ще помогне да се направи сравнение къде се позиционира нашата страна спрямо другите държави в глобален аспект.

По време на срещата Цветан Симеонов подчерта, че Световната банка може да разчита на партньорството на БТПП в популяризиране на въпросника и достигане на по-широка аудитория. От БТПП информираха за приключилото на 27 април национално проучване за влиянието на мерките на правителството във връзка с пандемията и предложиха да представят копие от него на екипа на Световната банка в София след приключването му.

Според Палатата, активността на бизнеса в подобни инициативи е от важно значение за формулиране на консенсусни икономически мерки.
Фабрицио Дзарконе заяви, че Представителството на Световната банка в България е в постоянен диалог с българските институции и разчита на капацитета на БТПП за включване на повече компании в анкетата.

Повече на https://www.bcci.bg/news/17048