ЧЕЗ ще реновира училище и две детски градини в София


Компанията влага още 100 000 лева в проекта „Инвестираме в България”

ЧЕЗ ще инвестира 100 000 лева за саниране на 60-то Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в софийския квартал "Бенковски" и за енергийно обследване на две детски градини в столичния район Лозенец, съобщиха от отдел „Връзки с обществеността и комуникации”. Реновирането на трите сгради е част от проекта на ЧЕЗ „Инвестираме в България“. Той бе стартиран през 2010 г., за да подпомогне развитието на важни сфери от социалния живот. Още през същата година компанията инвестира в санирането на детска градина „Слънчогледи“, а през 2011 г. реновира софийската детска градина „Алиса“. В края на същата година бе извършена частична подмяна на уреди в детска градина “Дядовата ръкавичка“. От 2012 г. ЧЕЗ разширява проекта "Инвестираме в България", като за първи път включва в него училище. Реновирането ще бъде направено поетапно, за да не пречи на учебния процес.

"ЧЕЗ е социално отговорна компания и надежден партньор, който от няколко години активно подпомага Столична община в усилията й да подобри условията в софийските детски градини и училища. Смятаме и занапред да продължим това успешно сътрудничество", каза Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

ЧЕЗ е дългосрочно ангажирана с идеите на енергийната ефективност и насърчава рационалната употреба на електроенергия. За удобство на клиентите корпоративният сайт предлага специална рубрика за енергийна ефективност и енергиен калкулатор. Той помага на потребителите сами да изчисляват и контролират консумацията на електроенергия. По-рано тази година дружеството издаде и наръчник с полезни съвети как клиентите да оптимизират консумацията на електроенергия през лятото и зимата. Книжката може да бъде намерена на сайта www.cez.bg.