Брой 2 2023

5390-1.jpg

Връчиха наградите на победителите от конкурса "Наградите на БАИТ" за 2022 г.

На официална церемония бяха отличени победителите в отделните категории от конкурса "Наградите на БАИТ" за 2022 г. 

Президентът на Република България Румен Радев връчи Наградата за специален принос на проф. Мартин Вечев, "Архитект" на Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT), професор по компютърни науки във Федералния технологичен институт в Цюрих (ETH Zürich).

0 коментара
5389.jpg

Кръговата икономика: какво представлява тя и защо е важна

Публикувано в https://www.europarl.europa.eu/news/bg 

Кръговата икономика е модел на производство и потребление, ограничаващ до минимум отпадъците. Той носи ползи за околната среда, икономиката и всички нас.

0 коментара
5388.jpg

Приключи Шестото издание на Годишните награди на b2b Media Employer Branding Awards

Рекорден брой кандидатури се конкурираха в шестото издание на Годишните награди на b2b Media за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на Работодателския бранд - Employer Branding Awards.

0 коментара
5387.jpg

Започва набирането на проекти на работодатели за съфинансиране по Фонд „Условия на труд“

Фонд „Условия на труд“ към МТСП ще съ финансира с до 100 000 лв. проекти на работодатели през 2023 г.за подобряването на условията на труд в предприятията и за развиването на дейности по диагностика на професионалните болести.

0 коментара
5385_01.jpg

Министър Гечев откри тазгодишните издания на АГРА, „Винария“ и „Фудтех“

Аграрните изложения е провеждат от 21 до 25 –ти февруари в Пловдив.

Наука, практика, технологии, техника, продукти, иновации, услуги - всичко е на едно място. Близо 600 компании от 25 държави представят своите разработки, продукти и услуги на престижното международно изложение. Наетите изложбени площи са с 25% повече от миналогодишната изложба, което прави форума един от най-мащабните за последните пет години.

0 коментара
5384_01.jpg

39-то издание „Ваканция и СПА ЕКСПО 2023“

39-то издание на Международното туристическо изложение ВАКАНЦИЯ & СПА открива сезона на туристическите събития в България за 2023-та.

Над 250 изложители от 15 държави събира най-престижният туристически форум у нас. Той се организира от Прим Експо, под егидата на Министерство на туризма на Република България и в партньорство с Urbo Studio в Интер Ехпо Център София.

0 коментара
5383.jpg

Рекордни 134 корпоративни проекта с кауза в юбилейните Награди за отговорен бизнес 2022

Годишните награди за Отговорен бизнес са знакова инициатива на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ)., която се провежда за 20-а поредна година. Те са висока трибуна за отговорните компании и техните успешни и вдъхновяващи кампании в полза на хората, обществото и природата, осъществени през 2022 г.

0 коментара
5382-2.jpg

Работодателите и кабинетът са единодушни, че влизането в Еврозоната е приоритет № 1

Пресцентър АОБР

По време на среща на ръководствата на работодателските организации с министър-председателя Гълъб Донев бяха обсъдени приоритетите на АОБР, предоставени по-рано на премиера. Във фокуса на срещата бяха енергетиката, Планът за възстановяване и устойчивост, приемането на еврото, както и не на последно място инфлацията.

0 коментара
5381.jpg

Министър Никола Стоянов и посланикът на Австрия у нас Н. Пр. Андреа Икич-Бьом се срещнаха с випускници на австрийския проект за дуално обучение у нас

Министър Никола Стоянов и посланикът на Австрия у нас Н. Пр. Андреа Икич-Бьом посетиха предприятието „Гебрюдер Вайс,“ включено в програмата за дуално обучение Това е най-старата транспортна компания в света, която от 30 години оперира и логистичен център в България. 

0 коментара
5379.jpg

Известни са номинираните в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2022 г.

За наградите на БАИТ в това издание се състезаваха 78 проекта в 7 категории

Приключи работата на журито и вече са известни номинираните в отделните категории.

Победителите ще бъдат обявени на официална церемония на 23 февруари.

Наградата за специален принос ще бъде връчена по традиция от Президента на Република България. Тя се определя чрез вътрешни номинации и се дава за изключителен принос в развитието на информационните и комуникационни технологии в България.

0 коментара
5378.jpg

Ръководството на АИКБ проведе традиционна среща с бизнеса в регион Стара Загора

Източник; Пресцентър АИКБ

Събитието, което е част от ежегодните срещи на Асоциацията с предприятията от регионите, членовете и браншовите организации, се проведе в Община Стара Загора. Срещата бе открита от председателят на Общинския съвет на Община Стара Загора Мария Динева.

Бяха обсъдени въпроси относно:

0 коментара