До 17 юни Интер Експо Център е домакин на международните изложения INTER DRONE EXPO и Automotive Expo Sofia,


Изложение INTER DRONE EXPO се фокусира върху технологиите и компонентите за въздушна мобилност, електро мобилност, умни градове, дигитализация, кибер сигурност, безпилотни системи, софтуер и др. Сред съпътстващите събития са конференцията „Авиационните специалисти на бъдещето“ и форум „Безпилотна авиация“ 23, които превръщат София в бизнес хъб в сферите на дроновете, безпилотните системи, автомобилните технологии, сервизирането и авто консумативите. Форматът е провежда под патронажа на президента Румен Радев. 

Второто издание на международното изложение за автомобилна поддръжка и след продажбения сервиз Automotive Expo Sofia, което е подкрепено от световния бранд Automechanika, усъвършенства платформата си за развитие на бизнеса между производители, дистрибутори и вносители на авточасти, компоненти и оборудване, консумативи за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили, електро мобили, дигитални решения, тунинг, музикални и системи за сигурност, управление на автопарка и франчайз. Участниците в Automotive Expo Sofia от България, Румъния, Турция, Полша и Тайван ще представят продукти на стотици брандове.

Успоредно с изложенията ще се проведат и :

Automotive Career Forum и Изложбата на класически и ретро автомобили от ХХ в., съвместно реализирана от Софийски авто-ретро клуб (САРК) и Интер Експо Център. Представени ще бъдат над 40 коли от всички „епохи“ на XX в.

На 18 юни, на летище Лесново ще се състоят зрелищни дрон-демонстрации, а капитан Николай Калайджиев 

https://interdroneexpo.bg

ще направи опит за поставяне на световен рекорд за „Най-много последователни 360-градусови завои без прекъсване в един полет с ултралек самолет“.

Повече информация на https://automotive-expo.bg/bg/automotive-expo

https://automotive-expo.bg

https://automotive-expo.bg