България е домакин на ключово международно събитие в туризма


До 2 юни България е домакин на 68-та сесия на Регионална комисия „Европа“ на Световната организация по туризъм

Събитието официално бе открито от министър д-р Илин Димитров и генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН Зураб Пололикашвили

Провеждането на 68-ата сесия на Регионална комисия "Европа" към Световната организация по туризъм в София е ключово събитие и е най-голямото организирано до този момент в страната. На него присъстват делегати от 43 държави и над 21 министри, заяви пред журналисти министър Илин Димитров след официалното откриване на форума.

Събитие от подобен мащаб ни поставя на световната карта в момент, в който ние се възстановяваме много добре след COVID-19”, подчерта министър Димитров и допълни, че ще бъдат начертани няколко основни линии, сред които е стратегията за инвестиции през Световната организация по туризъм в България, както и Стратегията за обучение на кадри. “Опитваме се да привлечем Академия под егидата на Световната организация по туризъм в България”, подчерта министър Димитров.

От 68-та сесия на Регионалната комисия се поставя и работна дискусия на тема медицински и СПА туризъм, в която България ще бъде водеща.

Повече информация на 
https://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/novini/zapochna-68-ta-rabotna-sesiya-na-regionalna-komisiya-evropa-kum-sot