Как можем да живеем в баланс с природата и след изолацията, причинена от COVID-19? 


MOVE.BG ви кани на специална онлайн дискусия, за да потърсим перспективите на този въпрос от гледната точка на учения, предприемача и еколога. Водещи експерти в online включване от Берлин, Бургас и София в дебат за предизвикателствата, които поставя климатичната криза пред човечеството и готово ли е то с ефективни решения. През последните месеци, когато светът обедини целия си ресурс, за да се справи с последиците от коронавирус, логично се поставя темата - може ли да се направи същото и за климатичните промени?

Климатичната криза също е спешен глобален въпрос!

Един от най-ясните резултати от COVID-19 е екологичният - резкият спад на замърсяването на въздуха. Като излезем от острата фаза на пандемията, дали със същия ангажимент ще адресираме решенията за климата, по които вече има подготовка и политически фокус.

В този контекст поставяме и още въпроси за дебат пред експертите в нашата дискусия “THE BIG CHANGE: COVID-19 и климатичната криза“

  • Можем ли обществената енергия, която се обедини за борба с COVID 19 да бъде трансформирана за голямата кауза - ПРИРОДАТА?
  • Не е нужно да “затворим” света, за да спасим природата. Технологиите, необходими за живот в баланс с природата съществуват. Това вярно ли е и искаме ли да ги използваме?
  • Уроците от глобалната криза коронавирус са важни за подхода ни към глобалната криза с климатичните промени. Какъв опит придоби света?

 Разговорът ще се домакинства от Саша Безуханова, основател на MOVE.BG на 29 април (сряда) от 18:00 часа.

Повече на MOVE.BG.