Приключиха номинациите за Наградите на БАИТ за 2018 г


Приключиха номинациите за Наградите на БАИТ за 2018 г

Направени са общо 120 регистрации от 97 личности и компании. Най-оспорвана в тазгодишния конкурс с 16 кандидатури се очерта категорията Значителен корпоративен ИКТ проект. В нея се конкурират разнообразни по отношение на мащаб, иновативност и сфера на приложение проекти, които демонстрират капацитета на българските компании.

15 участника представят своите успешни разработки в категорията Успешен български ИКТ продукт, като споделят детайли за конкурентните предимства и пазарната реализация на своите продукти. Изключителен интерес в това издание на конкурса може да бъде отчетено в категория Общинска администрация. 15 регистрации от 14 общини от различни региони в страната се надпреварват с внедрените от тях проекти в административното обслужване на гражданите и бизнеса.

Предстои оценяване на подадените проекти от журито, като номинациите в отделните 10 категории ще станат известни след средата на февруари. И в това издание Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации и за тази категория не се приемаха кандидатури.

Носителите на 11-те награди ще бъдат обявени на официална церемония през м. февруари. За 8-ма поредна година кампанията и церемонията за Наградите на БАИТ са под патронажа на Президента на Република България.

Повече на https://bait-awards.bg/pages/Registration