Николай Василев представи третата си книга „Кариера или не?“


Книгата е издание на Сиела Норма АД. Впечатленията си за нея и от съвместната работа с автора й, споделиха главният редактор на издателство „Сиела“ – писателят Захари Карабашлиев и изпълнителният директор на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров.

В„Кариера или не?“, с под заглавие  10 фактора за успешно начало на кариерата, известният политик, икономист и предприемач Николай Василев споделя възгледите и опита си в областта на кариерното развитие.

„Ние всички сме длъжни на младите хора на България, длъжни сме като университетски преподаватели, като работодатели“ , каза Николай, в обръщението си към над 300-те гости, уважили поканата му. Младите ни хора често не са напълно подготвени за пазара на труда, а бизнесът споделя, че е недоволен от „продукта“, който излиза от университетите, български и чужди.

В книгата ще откриете отговорите на въпросите - как да бъдем по-успешни в това, което правим? Как да се подготвим по-добре за силен старт в кариерата и кои са стадиите на кариерно развитие? 10-те фактора за успешно начало на кариерата, са аргументирано обосновани.

„Да остана ли в България- да, разбира се.

Като стигнах с книгата дотук, се замислих, какво ще остане в съзнанието на младите хора, които я прочетат. Говоря за обменни програми, за стажове в чужбина, чужди езици, „ конвертируемост‘. Не сочи ли всичко това към емиграция, към търсене на успех и щастие по света? Не. Никъде до сега не съм споменал думата емиграция и не казвам, че в чужбина е по-добре, отколкото в Родината. Аз самият съм живял в няколко държави на три континента, но избрах децата ми да растат в България“. „Ще се радвам, ако тази книга е полезна за читатели от всякакви възрасти - студенти и гимназисти, млади професионалисти, но също и преподаватели, родители, работодатели, професионалисти, казва Николай, в предговора.

Книгата „Кариера или не?“, както и предишните две книги на Василев – „Енергия“ (2009) и „Меню за реформатори“ (2014 , могат да бъдат заявени и в електронен формат.