Откриха АГРА 2018 в Пловдив


Изложението се провежда за 27-ми път и ще продължи до 25 февруари 2018 година. Над 700 фирми от 30 държави се представят на престижния форум  за агробизнес, храни, вино и хорека сектора.

Изложението бе открито от заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева, зам. министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов. Д-р Лозанова заяви, че „Българското земеделие се развива в много по-динамична и атрактивна за бизнеса среда с нови правила, но и с много повече нови и разнообразни възможности“. И допълни, че се наблюдава огромен интерес от страна на земеделските производители към двете мерки, „Подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ и Подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“, като броят на подадените проектни предложения е около 7000“. До момента по двете мерки са изплатени средства на стойност над 200 милиона лева, но предстои пълното усвояване на одобрената субсидия, която е в размер над 1 млрд лева.

Партньор на изложението е Селскостопанска академия. която се представя на „Агра 2018“ със своите 25 института, опитни станции и Националният земеделски музей. В „Конкурса за иновации“ ССА участва с 19 новости. На щандовете на Селскостопанска академия, може да се запознаете с най-новите разработки на учените, както и да закупите посадъчен материал и семена на автентични български сортове. Учени от всички структури на Академията ще са на разположение за въпроси от бизнеса, фермери и любители земеделци.

Повече за новите продукти на ССА на https://www.agriacad.bg/index.php

Повече за АГРА 2018 http://agro.bg/news/article66343.html