Министър Красимир Вълчев отличи четирима директори с награди на името на Свети Иван Рилски

Министър Красимир Вълчев отличи четирима директори с награди на името на Свети Иван Рилски

0 коментара

Както всяка година, отличията бяха връчени в Рилския манастир на 11 май, когато се отбелязва деня на светите братя Кирил и Методий.

С грамота, икона на Свети Иван Рилски и парична награда от 1000 лева бяха отличени Адриян Христов, директор на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ – село Иваново, Хасковско, Йорданка Чавдарова, директор на езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали, Славейка Иванова, директор на Националната търговска гимназия в Пловдив и Диана Димитрова, директор на ОУ „Стою Шишков“ – с. Търън, Смолянско.

Преди тържеството бе отслужен молебен от игумена на манастира епископ Евлогий, който освети иконите. „Прекрасна е традицията всяка година Министерството на образованието и науката да отличава директори на училища, които не пестят сили и фантазия да се усъвършенстват, но и да подтикват учителите около себе си постоянно да се квалифицират, за да дадат най-доброто на своите възпитаници“, каза министър Вълчев. „Не е случайно, че това тържество се случва точно тук. Светата Рилска обител е мястото, където почитаме закрилника на българския народ. Не е случаен и денят, в който връчваме наградите – 11 май е Ден на светите равнооапостоли Кирил и Методий, чиито следовници са учителите, чиято мисия е да сеят и знания, но и памет за миналото ни“, каза той.

Министър Вълчев изтъкна приноса на всеки от наградените директори за развитието на тяхното училище и приноса им за обучението на учители. По традиция, министърът подари компютър на Рилския манастир.

Повече на http://www.mon.bg

Министър  Красимир Вълчев отличи четирима директори с награди на името на Свети Иван Рилски