ББР подписа договор за финансиране с Индустриалната и търговска банка на Китай

ББР подписа договор за финансиране с Индустриалната и търговска банка на Китай

0 коментара

Българска банка за развитие (ББР) ще получи финансиране в размер на 20 млн. евро от Индустриалната и търговска банка на Китай (ICBC). Средствата са предназначени за обща кредитна дейност, пряко финансиране на бизнеса или създаване на он-лендинг програми чрез търговските банки за подкрепа на инвестиционни проекти и предоставяне на работен капитал, включително насърчаване на търговските взаимоотношения между двете страни. Срокът на договора е две години.

Подписаното споразумение поставя основите на дългосрочно стратегическо партньорство между Българска банка за развитие и Индустриалната и търговска банка на Китай. Договорът за финансиране идва в продължение на Меморандума за разбирателство, който двете финансови институции подписаха на 24 ноември в рамките на 4-тата среща на правителствени ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа, състояла в китайския град Суджоу. Целта на Меморандума бе да се формализира ангажиментът за дългосрочно партньорство между двете банки и да се насърчи бъдещото сътрудничество в сферата на трансграничното финансиране, двустранните заеми, инвестиции и търговия.

Индустриалната и търговска банка на Китай е мултинационална банкова компания и най-голямата банка в света по общи активи и по пазарна капитализация с обща сума на активите около 3 018 млрд. евро. Институцията има присъствие на шест континента, като мрежата й се разпростира в 42 страни. През 2014 г. е обявена за "Глобална банка на годината" и заема първото място в класацията "Топ 1000 световни банки".

Повече на http://www.bbr.bg