Международната конференция презентира иновативните решения за градската среда

Международната конференция презентира иновативните решения за градската среда

0 коментара

Публичният и частният сектор дискутираха иновациите в градската среда на международен форум. Експерти и специалисти от най-високо ниво презентираха иновативните решения за градската среда и бъдещите проекти, които ще променят нейния облик по време на Международната конференция „Smart Buildings, Smart City, Smart Economy“, организирана от b2b Media.

Националната компания индустриални зони, представена от Николай Ценков, председател на Борда на директорите представи напредъка в развитието на градските производствени зони. Голям интерес събра презентацията на Столична община и тяхната „Интелигентна система за управление на градската среда и трафика“. 160 кръстовища ще бъдат модернизирани в София с „умни светофари“ до края на 2016 г. Красимир Стойчев, зам. кмет по Финанси, бюджет и икономика на община Бургас представи цялостния проект за модернизация и имплементиране на „Интегриран Градски Транспорт“. Община Благоевград представи напредъка по програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради и постигнатите успехи.

Chariot Motors представиха техния електрически-автобус. Tickey впечатли с решение за електронни билети, последвано от презентацията на Николай Недялков, специалист информационни и комуникационни технологии относно предизвикателствата при преминаване от една система за таксуване към друга.

По темата за „смарт“ технологиите в нашите домове, Melissa Climate представи устройство за управление на климатика, което ще революционизира начина му на употреба и може да спести до 25% от разходите за електричество. За финал, Министерство на икономиката представи своята политика в областта на творческите индустрии, която задържа интереса на присъстващите до последния момент.

Всички презентации от събитието можете да намерите на: smart.b2bmedia.bg