На тържествена церемония в БТПП бяха отличени най-активните Служби по търговско-икономически въпроси (СТИВ) за 2013


Критериите, по които са номинирани СТИВ-службите са еднакви за всички и са утвърдени съвместно от БТПП и Министерството на икономиката и енергетиката.

Голямата награда - бронзова статуетка „ХЕРМЕС” и грамота получибългарската служба по търговско-икономически въпроси (СТИВ) във Федерална Република Германия. Тази служба СТИВ зае първо място в класацията с безспорни резултати за 2013 г. Отличието е за увеличаване на българския износ, положително изменение на инвестициите и на привлечените чужди туристи в България, за активна работа с българския бизнес и съдействие за постигане целите и задачите на БТПП“. Наградата връчи доц. Даниела Бобева – зам.–министър председател по икономическото развитие на Република България в оставка.

Наградата за второ място - Почетен диплом, получи СТИВ в Социалистическа република Виетнам.

На трето място, с Почетен диплом бе наградена службата СТИВ в Украйна.

Награди получиха и Служба по търговско-икономически въпроси в Беларус, Служба по търговско-икономически въпроси в Гърция, Служба по търговско-икономически въпроси в Ливан.

В церемонията участваха и зам.- министрите на икономиката и енергетиката в оставка Красин Димитров и на външните работи Ангел Величков, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Светослав Младенов.

На традиционната годишна среща на представителите от Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ) с ръководството на Министерството на икономиката и енергетиката и представители на бизнеса, в която участва и Цветан Симеонов, заместник-министър в оставка Красин Димитров обясни, че СТИВ работят по 5 основни оси: договорно-правна основа с всяка една държава, стокообмен, привличането на инвестиции, енергетика и туризъм. Искаме да направим унифицирана форма на запитване към търговските служби, за да им спестим време, да бъдат по-ефективни в работата си и да могат веднага да намират решение за съответния бизнес. Фирмите да казват в кои икономически сектори се използват техните продукти и какъв тип партньор търсят, за да можем веднага да филтрираме информацията и да знаем къде да търсим отговора на въпроса им. Така ще можем да разполагаме и с информация коя стока в кои държави се търси и от кои фирми, обясни зам.-министър Димитров.

Повече за наградите на сайта на БТПП http://www.bcci.bg

На тържествена церемония в БТПП бяха отличени най-активните Служби по търговско-икономически въпроси (СТИВ) за 2013На тържествена церемония в БТПП бяха отличени най-активните Служби по търговско-икономически въпроси (СТИВ) за 2013На тържествена церемония в БТПП бяха отличени най-активните Служби по търговско-икономически въпроси (СТИВ) за 2013