Дискусия в МТСП, във връзка с разработване на програми за заетост

Дискусия в МТСП, във връзка с разработване на програми за заетост

0 коментара

Във форума участваха заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Янкова, заместник-министърът на младежта и спорта Мая Тодорова и над 40 представители на младежки организации.

„Националният план за изпълнение на „Гаранцията за младежта” ще бъде в направления информиране и ориентиране на младежите, обучения, субсидирана заетост, предприемачество и мобилност с цел включване в заетост”, посочи министър Адемов.

„МТСП разчита на диалога с младежките организации при изработването на приоритетните политики за младежка заетост и обучение през следващия програмен период на Оперативната програма за развитие на човешките ресурси”, каза още министърът.
Заместник-министър Янкова подчерта, че МТСП е отворено към идеите на младите хора и е готово да изслуша всяко предложение, за да се изготвят схеми, с които максимално ефективно да бъдат усвоени средствата за следващия програмен период.

„Министерство на младежта и спорта поставя акцент върху инвестициите в младежката инфраструктура”, посочи заместник-министър Тодорова. Тя поясни, че се предвижда създаването на 60 интегрирани информационни центрове за младежи. Тяхната работа ще бъде насочена към консултиране, съдействие за придобиване на умения и професионална квалификация на младежи на възраст между 15 и 29 г. Центровете ще бъдат изградени в малки градове с население 15-20 хиляди души.

В изказванията на младежките представители имаше много интересни и „работещи „ идеи.
Предложенията на младежките организации ще бъдат обсъдени от работна група в МТСП.
Повече по темата на сайта на министерството www.mlsp.government.bg