Среща по сформиране на работни групи по проблематиката на МСП в рамките на инициативата „Бизнесът предлага“ проведе ИАНМСП


„Идеята на инициативата „Бизнесът предлага“ е да започнем работен диалог между всички заинтересовани страни с оглед генериране на конкретни мерки и предложения в посока насърчаване развитието на малките и средните предприятия. Нашата цел е да намерим действаща, работеща формула на партньорство и диалог между държавна администрация и бизнеса, за да бъдем максимално полезни и ефективни“, подчерта и.д. изпълнителен директор на ИАНМСП г-жа Богдана Ваташка при откриването на събитието.

Сформирани бяха пет работни групи по следните теми:„Подобряване на бизнес средата и правните регулации”, „Подобряване на достъпа до финансиране”, .„Насърчаване на развитието на технологиите, иновациите и енергийната ефективност”, „Стимулиране на интернационализацията и износа”и „Развитие и подобряване качеството на образованието по предприемачество”.

Участниците в срещата обсъдиха варианти за работа на отделните групи, начини за комуникация на участниците в тях, синхронизиране на тяхната дейност, както помежду им, така и с други институции. Особено внимание беше отделено на процедурите по събиране, обработка и обсъждане на предложенията за мерки, свързани с подобряването както на бизнес средата в страната, така и състоянието, капацитета, потенциала на малките и средните предприятия.