Годишна среща за оценка на Програма „Младежта в действие”


Годишна среща за оценка на Програма „Младежта в действие” и Европейска информационна мрежа „Евродеск” за 2012 г
НДК, София беше домакин на Годишна среща за оценка на програма "Младежта в действие" и Европейска информационна мрежа Евродеск за 2012 г.

На събитието присъстваха повече от 150 представители на организации от цялата страна, финансирани по програмата през годината, както и Евродеск координатори.
Отчетени бяха постиженията от реализираните проекти в цифри и факти, а с приз „Добра практика на 2012 г." бяха наградени най-успешните от тях. Участниците имаха възможност да се запознаят с резултатите от проведено проучване на ефективността от реализираните дейности по проектите и с програмата от ново поколение за периода 2014 - 2020 г.
Финансираните проекти и обучения са на стойност 3 милиона и сто хиляди евро. А младежите - участници са 5 887.
В поздравлението си към присъстващите, заместник - министърът на образованието, младежта и науката Петя Евтимова, каза, че „Програмата, която е основен инструмент на неформално образование и дава възможност за младежка инициативност и изобретателност,е европейската програма с един от най- високите проценти на усвояемост на средствата в България - 99,23 %, а по ефективност на управление се нарежда на шесто място от общо 33 страни партньори”. Това се дължи на нарасналата инициативност, както на неправителствени организации работещи в младежката сфера, така също и на общини и институции, чиито интереси надхвърлят конкретната възрастова група и имат за цел и дейност превенцията на младежката безработица, опазването на околната среда и подпомагане на междукултурния диалог.
Повече  по темата на сайта на НЦЕМПИ- http://www.youthbg.info/