Възможности за бизнес в Индонезия


Възможности за бизнес в Индонезия бяха представени в БТПП

Българска бизнес делегация ще посети Индонезия по време на търговското изложение в Джакарта (от 16 до 20 октомври 2013г.) Първите 10 фирми, записали се за участие до 01.08.2013, ще получат бонус - 3 нощувки в 4-звездни хотели и вътрешен транспорт.

Представянето бе открито от председателя на Палатата Цветан Симеонов, който очерта най-важните икономически характеристики на Индонезия. Посланикът, Н. Пр. Бунян Саптомо, отбеляза важните предпоставки за инвестиции в страната - стабилният икономически растеж от 6% годишно, броя на МСП, стратегическото географско разположение, свобoдната обмяна на чужда валута, нарастващия брой на средната класа от населението. Силно развити отрасли са селското стопанство и добива на полезни изкопаеми. Страната е производител номер 1 в света по палмово масло и на второ място - по производство на алуминий и какао. Сред основните експортни стоки са текстил, електроника, каучук и палмово масло. С цел запознаване с икономическите и търговски практики на страната.

Посолството на Република Индонезия направи предложение българска бизнес делегация да посети Индонезия по време на търговското изложение в Джакарта (16 – 20 октомври 2013г.). Посолството организира пътуването от 14-18 октомври, като на първите 10 фирми, проявили интерес за участие до 01 Август 2013 г, ще бъдат осигурени безплатно: 3 нощувки в 4-звездни хотели, както и вътрешен транспорт.

Посланикът покани всички участници в срещата, на изложението „Ваканция и СПА“ в Интер Експо Център (14 -16 февруари), където Индонезия ще бъде представена със свой собствен щанд. Зададени бяха многобройни и конкретни въпроси към служителите на Посолството. Над 25 фирми взеха участие в събитието и с интерес споделиха своите бизнес планове и намерения относно Индонезия.

Презентация за Индонезия и снимки от събитието може да видите на сайта на БТПП: http://www.bcci.bg/news/5088