ЧЕЗ България започва стипендиантска програма в 5 професионални гимназии


Компанията предоставя по две месечни стипендии за двама ученици от 12 клас

В кампанията „Подкрепа на средното професионално образование” са включени видинската Професионална гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров”, Професионалната гимназия по механоелектротехника в Ловеч, плевенската Професионална гимназия по механоелектротехника, Професионална гимназия по механоелектротехника „Христо Смирненски“ в Кнежа и Професионална техническа гимназия „Джон Атанасов“ в Кюстендил.

Стипендиантите ще бъдат избирани с конкурс, на който ще представят свое есе. Темата на заданието е съобразена с направлението на съответната гимназия (техническо или икономическо). Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в началото на март тази година.
Срокът за предаване на конкурсните работи е 17 февруари.

„Това е инициатива, от която всички печелят - не само младите хора, но и нашата компания, тъй като на най-талантливите бъдещи професионалисти ще бъдат предоставени и възможности за работа в структурите на ЧЕЗ в България. В този смисъл, стипендиите които отпускаме са своеобразна инвестиция на ЧЕЗ в бъдещето на страната и в българската енергетика", каза Петър Баран, главен оперативен директор на „ЧЕЗ България”.

ЧЕЗ традиционно развива добри отношения и с българските висши училища. Компанията си сътрудничи с Техническия университет - София, Софийския университет и УНСС. През миналата година бяха възобновени и отношенията със средните технически училища. Бяха подновени  ученическите практики в базите на компанията.