ЧЕЗ организира детски хокеен турнир.


Над 100 деца от столични училища и детски градини се включиха в надпреварата

В Зимния дворец на спорта в София се проведе детският хокеен „Турнир за купата на ЧЕЗ“. Събитието е под патронажа на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. Турнирът бе организиран от ЧЕЗ България, съвместно с Националната спортна академия и Българската федерация по хокей на лед.

В надпреварата се включиха над 100 деца до 10-годишна възраст от училища и детски градини в столицата. Състезаваха се 6 отбора. Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ в България и доц. Лазар Каменов -Заместник-министър на физическото възпитание и спорта, връчиха лично на всеки от тях купа и медал. Раздадени бяха награди за най-бърз играч и за най-добър вратар.

„Още миналата година, когато поехме спонсорството на турнира, ние обещахме на министър Нейков да превърнем състезанието в традиция. С гордост мога да кажа, че изпълнихме обещанието си и да уверя, че ще продължим активно да подкрепяме спортуването и здравословния живот на децата, които са бъдещето на България“, каза Петър Докладал.

ЧЕЗ стана официален спонсор на турнира по хокей на лед за деца до 10-годишна възраст през февруари миналата година. Иинициативата е част от политиката на компанията да подкрепя и да организира различни спортни мероприятия. Нейните служители редовно участват в Националната работническа спартакиада на енергетиците, а през тази година се проведе първата Спартакиада за работещите в дружествата на ЧЕЗ в България, в която се включиха и деца.