Стартира седмицата по младежко предприемачество в България


Световната инициатива ще бъде отбелязана в страната с над 140 събития
Символичен старт на инициативата даде заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова с открит урок на тема „Пътят на учебника”, в 119 СОУ „Академик Михаил Арнаудов”, София.

Домакин и инициатор на дейностите в България е организацията за младежко предприемачество Джуниър Ачийвмънт България (ДАБ). Целта на проявите е да се насърчи предприемаческото мислене сред младите хора и да се създаде основа за изграждане на конкретни предприемачески умения сред учениците. От 12 до 22 ноември ще бъдат организирани иновационни лагери и открити уроци по предприемачество в над 100 учебни заведения в 70 населени места в страната, като се очаква над 5000 ученици да се включат в инициативите.

„С всяка изминала година успяваме да привлечем повече участници в нашите инициативи по предприемачество,” каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България. „В сравнение с миналата година, бележим 200% ръст на събитията в рамките на седмицата. Това е изключително признание за нас и доказателство, че Джуниър Ачийвмънт България успява да създаде среда за дискусия и работа в посока насърчаване предприемачеството сред младите хора”, допълни г-жа Стойчева.
Световната седмица по предприемачество в страната тази година се организира под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнaлиев.

За Световната седмица по предприемачество:
Тя се провежда от Джуниър Ачийвмънт България за пета поредна година у нас. Тази година седмицата ще бъде отбелязана в България иновационни лагери и открити уроци по предприемачество в цялата страна. Представители на бизнеса и местната власт ще влязат в ролята на гост-лектори в откритите уроци. Заедно с учениците те ще обсъдят възможностите и проблемите при стартирането и управлението на бизнес. Участниците в иновационните лагери ще имат за задача да намерят решение на казус, зададен от Джуниър Ачийвмънт България. Разделени в отбори, учениците ще трябва да предложат създаването на нов продукт и да разработят план за успешното му лансиране на пазара. Жури, съставено от учители, родители и професионалисти от бизнеса, ще оценява екипната работа на отборите.

Повече информация на 02/4340782, e-mail: [email protected] Надежда Христова, 0896 786 795
или  на 02 43 40 786, e-mail: [email protected]
Любен Гешев, 0896 786 728