ЧЕЗ украси столичната улица  Раковски


В рамките на проекта „Инвестираме в България” 26 художници изрисуваха 51 електрически табла

По инициатива на ЧЕЗ България бяха изрисувани електрическите ревизионни табла на една от любимите на софиянци улици - "Г. С. Раковски". Кампанията е част от проекта на ЧЕЗ „Инвестираме в България” и цели да придаде по-артистичен и естетичен вид на столицата. Тя бе реализирана съвместно със сдружение "Трансформатори" и със съдействието на Столична община.

„Проектът „Инвестираме в България” е част от дългосрочната социално отговорна политика на ЧЕЗ. Изключително съм щастлив, че с участието си в това оригинално начинание, имаме възможност не само да подсилим уникалния артистичен дух на една от емблематичните софийски улици, но и да допринесем за създаването на по-красива и комфортна градска среда в центъра на столицата”, каза Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

В рамките на десет дни бяха изрисувани всичките 51 ревизионни електрически табла в най-атрактивната част на улица „Г. С. Раковски” - между бул. „Васил Левски” и бул. „Княз Александър Дондуков”.

В проекта се включиха 26 млади български артисти от различни области на страната. Те превърнаха стандартните сиви табла в произведения на изкуството.