Българска национална изложба в Doha


Министерство на външните работи и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, чрез Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП), организират българска национална изложба в изложбен комплекс Doha International Exhibition Center, гр. Доха, Държавата Катар от 13 до 15 март 2012 г.. Националната изложба в Държавата Катар ще бъде най-мащабното към момента представяне на: експортния потенциал на България в Арабския свят и Близкия Изток, и България като атрактивно място за инвестиции и туристическа дестинация.
Засилен интерес от катарска страна е проявен към следните браншове: лека промишленост, туризъм, селскостопански сектор и хранително-вкусова промишленост (минерална вода, розово и етерични масла, месно и млечно производство, зърнена индустрия, сладкарски изделия, консервна промишленост), архитектура и строителство, здравеопазване, електроника и машиностроене (помпи, двигатели, асансьорни системи, проучване и добив на нефт и газ), финансов сектор и услуги, продукция на отбранителната индустрия с гражданско предназначение, охранителни системи, ИКТ и др.
По време на изложението ще бъдат проведени инвестиционен форум, двустранни бизнес срещи, представяне на туристическия потенциал на България. Ще бъде предоставена възможност за презентации и на български бизнес организации и фирми.
Българската национална изложба ще бъде официално открита от г-н Бойко Борисов, министър – председател на Република България, придружен от официална правителствена делегация.
Националното участие е на обща изложбена площ от 2500 кв.м. в самостоятелна палата на изложбения комплекс Doha International Exhibition Center. Местата за представяне на участниците ще бъдат обособени тематично, съобразно със спецификата на предлаганите стоки и услуги.
На включените за участие български предприятия ще бъде осигурено:
Изложбена площ и щанд (включва 1 маса, 2 стола, 1 информационен деск,  подово покритие, осветление, надпис с името на предприятието); Спедиция на експонати и фирмени рекламни материали (до 80 кг); Вътрешен транспорт; Реклама и информационни материали, в т.ч включване в каталог на участниците; Съдействие при митническо освобождаване.


Фирмите участници в изложбата следва да поемат следните разходи:
Разходи за издаване на Виза;
Разходи по хотелско настаняване и самолетен билет (около 1200 евро);
Допълнителни услуги и оборудване за щанда (в случай на заявено желание).
ИАНМСП организира пътуване и хотелско настаняване за участниците в изложбата. Qatar Airways предоставя преференциални цени за българските участници в мероприятието.
Предприятията, желаещи да се включат в Изложбата, трябва да предоставят следните документи:
- Заявка/договор за участие в 2 оригинала (по образец);
- Декларация за получени минимални помощи (по образец). Подписани и подпечатани от представляващият предприятието.
При интерес от ваша страна, следва да изпратите пълния набор от документи - по пощата или по куриер, в срок до 25 януари 2012 г.
Повече информация на сайта на ИАНМСП  http://www.sme.government.bg/