От 12 май стартират беседите „Безопасно използване на електроенергията" сред малките ученици


Завърши обучението по „Енергийна ефективност и разумно използване на електроенергията”, което е първият етап от специално разработената образователна кампания на ЧЕЗ „За децата и енергията”. От 12 май стартират беседите на тема „Безопасно използване на електроенергията», съобщиха от пресцентъра на компанията.

Инициативата се осъществява в партньорство с Министерството на образованието и науката и Държавната агенция за закрила на детето. Беседите по енергийна ефективност се проведоха в периода февруари-април 2014 г. сред ученици от първи до четвърти клас в 18 училища на територията на Западна България, от които 5 училища в София. В обучението участваха 1043 ученици от Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Етрополе, Перник, Кюстендил, Благоевград и Сандански и 409 ученици от София. От лекторите - служители на ЧЕЗ, децата научиха как се произвежда и за какво се използва електроенергията, как стига до дома и училището им, както и какво означава разумно потребление. По време на лекциите бяха използвани специално изготвени информационни табла, а всяко дете получи специална книжка-наръчник „За децата и енергията“, както и допълнителни информационни материали за деца и родители.

"Смятаме за свой приоритет изграждането на потребителска култура при използването на електроенергия сред най-малките потребители - децата. Образователната кампания има за цел да научи децата как разумно да използват електричеството в дома, но и да ги научи да се пазят от инциденти, причинени от неправилно боравене с електроуреди у дома, в учебните заведения и на улицата”, каза Петър Докладал – Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Повече по темата на http://www.cez.bg