„Българската Коледа“ 2016 ще подкрепи деца с тежки хронични заболявания


Четиринадесетото издание на благотворителната инициатива, която се провежда под патронажз на държавния глава, е в подкрепа на деца с тежки хронични заболявания. „Новото издание на „Българската Коледа“ си поставя амбициозната цел да помогне на децата с тежки хронични заболявания, чрез осигуряване на модерна, високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение и рехабилитация в университетските и областни лечебни заведения. Тази апаратура ще даде възможност за осъществяването на навременна и прецизна диагностика, и оптимално лечение при тези заболявания.“, посочи президентът Плевнелиев, на старта на кампанията.

„Българската Коледа“ ще помогне за осъществяване на диагностика, включително генетични изследвания, медикаментозно лечение, медицински изделия и помощни средства, рехабилитация, логопедична и психологична терапия. „Дарителството ни прави по-добри и ни кара да се чувстваме пълноценни личности, защото какво друго, ако не доброто дело, осмисля човешкия живот и какво друго, ако не подадената ръка и спасеното дете, ни прави хора“, заяви държавният глава.

Росен Плевнелиев посочи, че помощта за най-уязвимите дава вяра, оптимизъм и надежда, подрежда ценностите ни и събира заедно стотици хиляди българи. Обадете се на номер 09001117, за абонати на Vivacom и M-tel. Изпратете СМС на номер 1117 за M-tel, Vivacom и Telenor.

Повече на https://www.bgkoleda.bg