Рабтим за подобряване ефективността на политиките на ЕС в областта на МСП

Рабтим за подобряване ефективността на политиките на ЕС в областта на МСП

0 коментара

Европейският икономически и социален комитет (ЕИСК) ще изработи становище за подобряване на ефективността на политиките на Европейския съюз в областта на МСП, по предложение на главния секретар на АИКБ и заместник–председател на групата на работодателите в ЕИСК д-р Милена Ангелова.

В предложението до ЕИСК тя мотивира убедително необходимостта от такова становище като подчертава, че в резултат ще бъде даден тласък на изработването на по-ефективни политики на ЕС в областта на МСП.

Становището ще бъде изградено на базата на проучване, чиято основна цел е да се оцени ефективността на политиките на ЕС за МСП, да се направят изводи за постигнатите резултати и да се очертаят начините, по които ефективността на тези политики може да се подобри. Проучването също така ще формулира и анализира нуждите на МСП, способността им да се адаптират към постоянно променящата се икономическа среда и степента, в която техните цели могат да бъдат постигнати до момента. Заключенията ще посочат какво трябва да се подобри и ще разработят предложения как трябва да се направи това.

В Работната програма на Европейската комисия (ЕК) за 2016 г. липсва акцент върху МСП и Комисията не е предвидила разработване на специфични действия или инструменти за разработване на политики в тази област.

Повече на http://bica-bg.org