Китай ще прави центрове за промотиране на българския бизнес

Китай ще прави центрове за промотиране на българския бизнес

0 коментара

Китай е готова да финансира и изгради на собствена територия центрове за промотиране на България и българския бизнес. Това стана ясно по време на среща на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева с Джонатън Гу, вицепрезидент на Агенцията за малки и средни предприятия на Шанхай и Баи Хуан Яо, генерален директор на Федерацията на бизнеса на Шанхай.

Захариева покани делегация от двете организации да посети България и да започне работа по изграждането на центровете. Китайската страна предлага първия център да бъде направен в Шанхай. Финансирането ще бъде изцяло от китайска страна.

Центровете ще представят възможностите за инвестиции и бизнес в България, както и търсенето на търговски партньори между фирмите от двете страни. Освен това ще подпомагат и за привличането на китайски туристи у нас. Агенцията за малки и средни предприятия на Шанхай вече води разговори и с Чехия за създаването на подобни центрове. Повече информация на: www.sme.government.bg