Над 250 гости посетиха конференцията ИНВЕСТИЦИИ И ПАЗАРИ


Събитието се организира от Еxpat Capital – най-голямата независима компания в България за управление на индивидуални инвестиционни сметки с глобална мрежа от клиенти и партньори в над 20 държави.

EXPAT INVESTMENT CONFERENCE провокира дискусия за състоянието и перспективите пред световната икономика и нейното отражение върху финансовите пазари и представи професионални виждания за инвестиционните възможности по света на лекторите Пол Марсън, управляващ партньор в Monogram Capital Management, Клаудия Пансери, стратег за глобални акции и член на екипа за инвестиционна стратегия в Société Générale Private Banking, и Николай Василев, управляващ партньор в Еxpat Capital.

Те изложиха своите прогнози и дадоха своите препоръки за инвестиции в различни региони, сектори и класове активи.

Пол Марсън определи американския пазар като силно надценен и с повишен риск за предстоящи спадове. В същото време според него европейските пазари са много по-атрактивни.

Клаудия Пансери представи своите опасения за забавянето на глобалния икономически растеж, но определи растежът в САЩ като устойчив. Според нея, Норвегия е добра инвестиционна възможност, тъй като е евтин пазар на фона на историческото си представяне, както и други пазари в Еврозоната и има перспектива за ръст на печалбите. Китай също беше определен като подценен и с подобряващи се икономически индикатори.

Николай Василев очерта предизвикателствата пред света и пред България и темите и проблемите, които биха оказали най-сериозно влияние върху пазарите. Той обърна внимание на грешките, които непрофесионалните инвеститори често правят, влияейки се от слухове и коментари, погрешни стереотипи или правейки прибързани ходове от страх или нетърпение. Николай Василев акцентира върху предимствата на професионалното управление на личните инвестиции, чрез професионални wealth management компании. Предимствата са – задълбочен анализ, изграждане на дългосрочна персонализирана стратегия, достъп до инвестиционни възможности от цял свят, конфиденциалност и сигурност.