Съвместната кампания на Българската агенция за инвестиции (БАИ) и АЗ в няколко европейски града, връща български студенти от чужбина


Профил „Работа за мен”във Фейсбук е отворен за въпроси и предложения

Над 100 автобиографии, само в рамките на две седмици, бяха получени от български студенти, учещи в чужбина на специално създадения от Агенцията по заетостта (АЗ) електронен адрес [email protected]. Това стана ясно на пресконференция в АЗ с участието на Асен Ангелов, изпълнителен директор на Агенцията и експертите Елена Динева-Каменова и Петър Василев, работили на „терен” с българските студенти в седем европейски столици - Мадрид, Париж, Лондон, Брюксел, Амстердам, Берлин и Виена.

CV-та изпращат и младежи, които вече са завършили образованието си зад граница, върнали са се в България и търсят АЗ - за съдействие при намиране на подходящо работно място. Резултатите са вследствие на съвместната кампания на Българската агенция за инвестиции (БАИ) и АЗ в няколко европейски града (Мадрид, Париж, Лондон, Брюксел, Амстердам, Берлин и Виена) с висока концентрация на български студенти. Най-много са автобиографиите, изпратени от младежи във Великобритания, на второ място от Германия, следвани от Холандия, Франция, Испания и Австрия. Към момента най-голям е интересът от студенти, завършили в сферата на икономиката, финансите и IT сектора.

АЗ започва срещи с най-големите работодатели в страната, за да разшири максимално кръга от компании, с които да поддържа тясно сътрудничество и които биха могли да отговорят на интереса на млади и амбициозни хора с престижно международно образование.

За да не прекъсва комуникацията си със студентите извън България, АЗ изразява готовност да поддържа връзка с тях, освен чрез електронната поща, и в социалните мрежи. За целта вече е създаден профил „Работа за мен” във Facebook, който е отворен за всякакви въпроси и предложения. Служители на АЗ имат ангажимента да отговарят на всички запитвания в рамките на няколко дни.