Enterprise Europe Network към БТПП набира участници в „Мисия за растеж“


Enterprise Europe Network към БТПП набира участници в „Мисия за растеж“ в Неапол, Италия, която ще се проведе в периода 13-14 март 2014г. Срока за кандидатстване е удъжен до 28.02. 2014

КРАЕН СРОК ЗА РЕГИСТРАЦИЯ ОНЛАЙН – 13 ФЕВРУАРИ 2014
Събитието е организирано в рамките на „Стратегия за растеж ЕВРОПА 2020: Промотиране на бизнес партньорство в Европа“ и е част от серия мисии за растеж, насочени към стимулиране на бизнес активността и конкурентноспособността на МСП. Инициативата цели да промотира бизнес, технологично и изследователско партньорство между местни и чуждестранни компании, университети и изследователски центрове. Участниците ще имат възможност да присъстват на конференция, която ще се проведе на 13.03.2014г. в град Неапол, както и да установят контакт с потенциални партньори по време на предварително уговорени B2B срещи на 14.03.2014г.

Към момента в мисията са регистрирани над 150 компании предимно от Италия, Турция, Португалия и др. Част от участниците се възползваха от новата безплатна услуга на ЕЕN, a именно да бъдат представлявани от експерт на мрежата, без да е необходимо лично присъствие.

Фирмите, участващи в мисията, ще бъдат придружени от вицепрезидента към Европейската комисия – г-н Антонио Таяни и ще се запознаят с възможностите за бизнес в Италия и по-специално в индустриални сектори с висок потенциал като: Агрохрани, Електроенергия, Мода, Туризъм, Транспорт и Логистика, Автомобилна индустрия, Еко жилища, Биотехнологии, Културно наследство, Въздушно пространство.

Мисията е организирана със съдействието на Enterprise Europe Network- най-голямата мрежа в подкрепа на бизнеса и регион Кампания. Неаполската търговско-промишлена палата и другите съорганизатори имат богат опит с организирането B2Bсрещи, по време на които множество европейски предприятия откриха надеждни бизнес парньори.

Enterprise Europe Network към БТПП обръща внимание на новата възможност: Фирми, които не могат да присъстват лично на събитието, ще имат възможността да бъдат представлявани от експерт към Enterprise Europe Network. Услугата се предлага за първите пет фирми, проявили интерес.

Участието е безплатно. Разходите за настаняване и път са за сметка на участниците.