Първият печеливш в играта „Академия енергия”е Ася Алексиева от София


За участие в играта на ЧЕЗ, един месец се регистрираха 4 307 участника. Съгласно правилата на играта, Ася бе избрана сред първите 20 от общо 332 участници, отговарящи на критериите за включване в месечната класация.Наградата е готварска печка.

„На Ася Алексиева и семейството й, и на всички настоящи и бъдещи участници в играта, най-искрено пожелавам успешна и щастлива 2014 година! Надявам се, че разумното използване на енергията ще стане неразделна част от ежедневното поведение на все повече български граждани. Това е и целта на „Академия Енергия“ – да насочим потребителите как ефективно да намалят сметките си за електроенергия.", каза Кремена Стоянова, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Електро България“ АД.

В последните работни дни на декември бяха изтеглени третия и четвъртия печеливши в седмичните класации на играта. Николай Николов от Плевен, четвърти печеливш в седмична класация за декември, бе избран между 384 участника, играли активно през седмицата 23-29 декември 2013 г. Неговата награда е сешоар.

„За играта „Академия Енергия“ научих от сайта на ЧЕЗ, откъдето се информирам за месечната фактура. Инициативата е отлична, защото играта е интересна и от нея може човек да научи как да пести енергия. Аз вече се хваля с наградата, която спечелих и съветвам приятелите ми да играят „Академия Енергия“ “, сподели Николай Николов при уведомяването си за наградата.

Всеки, който се регистрира на www.energyacademy.bg и играе редовно до 02 март 2014 г., ще участва в тегления за една от оставащите 12 награди - 9 седмични, 2 месечни и една поощрителна награда, сред които телевизор, лаптоп и система за домашно кино. Печелившите се определят на лотариен принцип сред участниците, постигнали най-добри показатели.

Втората месечна награда ще бъде изтеглена на 3 февруари 2014 г.