Коледният панаир на книгата 2013 отворя врати от 10 до 15 декември, в НДК.


Освен изложението, панаирът по традиция е съпътстван от богата културна програма. Посетителите ще видят 200 изложители, десетки български и чуждестранни писатели, три сцени и четири етажа, изпълнени с книги! Тази година почетният гост е Москва, която се представя с уникален щанд и отделна сцена, посветена на руската култура.

Едно от важните събития в богатата културна програма е дискусията на тема „София: Толкова близо, толкова далече" в рамките на Софийския международен панаир ще се проведе и първият Софийски международен литературен фестивал. Тази година е посветена на литературата на Балканите. Мраморно фоайе в Националния дворец на културата ще бъде място за среща на автори, публика и представители на седем балкански държави, които ще демонстрират как литературата преодолява граници. Съпътстващата културна програма на панаира ще се провежда всеки ден в специално изграден литературен кът на 3 етаж в НДК.

Работно време: от вторник до събота, от 10:00 до 20:00 часа, в неделя от 10:00 до 17:00 часа. Повече за Панаира на книгата и програмата по дни на http://www.abk.bg/articles/view/271