ПроКредит Банк стартира кампания за оборотно финансиране на земеделски производители


Основният акцент в кампанията е възможността земеделците да получат кредит в момент, в който оборотните им средства се задържат от все още нереализираната продукция, изчаквайки най-изгодната цена. Предлагайки оборотни кредити, ПроКредит Банк дава възможност на фермерите да посрещнат разходите си.

По време на кампанията ПроКредит Банк предлага различни възможности за оборотно финансиране. Фермерите могат да ползват кредити от банката, за да закупят горива, семена и торове за нуждите на стопанството си, с цел да се подготвят за новата селскостопанска година. Банката предлага облекчени условия за обезпечение, като субсидии по схеми и мерки за директни плащания или залог на техника, машини и оборудване.

Земеделските производители могат да се възползват и от сключването на рамково споразумение за финансиране. Така те могат да ползват одобрен лимит от средства по всяко време, в зависимост от текущите им оборотни или инвестиционни нужди. Споразумението се сключва за период от 5 до 10 години и е възможно най-гъвкавата форма за кредитиране, която банката предлага на стопаните в момента. Това е така и защото за периода на споразумението се учредява веднъж обезпечение през първата година и не е необходимо повторно обезпечаване при ползването на средства под лимита. Допълнително предимство на рамковото споразумение е и факта, че се заплащат лихви и такси само върху размера на усвоените средства от лимита.

ПроКредит Банк е водеща банка в обслужването на земеделските производители, която работи активно и предлага разнообразие от специализирани услуги на своите клиенти. Освен кредити за оборотни средства, ПроКредит Банк предлага на фермерите кредити за покупка на земеделска земя, за финансиране на проекти по ПРСР, лизинг на нова и употребявана селскостопанска техника, инвестиционен кредит и др.