Брой 3 2023

11870_03.jpg

Българската агенция за инвестиции връчи наградите „Инвеститор на годината“22

На тържествената церемония присъстваха представители на номинираните компании, на работодателски организации, представители на местната власт, на дипломатическия корпус, двустранните търговско-индустриални камари, медии.

Събитието се организира за седемнадесети път от Българската агенция за инвестиции (БАИ) към Министерството на иновациите и растежа (МИР).

0 коментара
AOBE_LOGO.png

Работодателите искат намаляване на прогнозната цена на газа за април

Съобщение на Пресцентъра на АОРБ

Цветан Симеонов , председател на БТПП и председател на АОРБ за 2023 г, изпрати писмо от името на работодателските организации до ХРИСТО АЛЕКСИЕВ, зам. Министър председател, РОСЕН ХРИСТОВ, министър на енергетиката, до доц.. Д-Р ИВАН ИВАНОВ, председател на комисията за енергийно и водно регулиране, , до ДЕНИЦА ЗЛАТЕВА, изпълнителен директор на „Булгаргаз“, с копие до Българските медии и .

0 коментара
11188.jpg

МИР организира информационни дни на 3 и 4 април за Деветата тръжна процедура на ЕКА за България

Процедурата ще бъде отворена за подаване на проектни предложения от 24 април до 16 юни 2023 г.

На 3 и 4 април Министерство на иновациите и растежа ( МИР) и Европейската космическа агенция (ЕКА) организират информационни дни за Деветата тръжна процедура на ЕКА в България,. 

0 коментара
9427.jpg

Преобладаващата част от предприятията са с ниско ниво на дигитализация

Това показа проучване на Българската стопанска камара (БСК), в партньорство с Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), в рамките на проект „Готови за дигитална трансформация“.

Информация на Прес центъра на БСК.

Преобладаващата част от предприятията (60%) се определят на ниско и умерено ниско ниво на дигитализация, а 40% се определят с умерено високо (32%) и високо ниво на дигитализация (8%).

0 коментара
7926.jpg

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) обяви победителите в седемте категории на Годишните награди за отговорен бизнес 2022

Юбилейното 20-о издание на най-авторитетния национален конкурс за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие се проведе под мотото „Дай добър пример“.

0 коментара
7925-01.jpg

За десета поредна година АИКБ връчи наградите „ Икономика на светло“

Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) връчи десетите юбилейни наградите „Икономика на светло“ за 2022 г. на официална церемония. Сред гостите на събитието бяха министър-председателят Гълъб Донев, кметът на София Йорданка Фандъкова, представители на изпълнителната и законодателната власт, бизнеса, неправителствените организации, социалните партньори, медиите. 

0 коментара
6444_01.jpg

Международнo туристическо изложение ITB Берлин , 06-09 март 2023 г.

Да управляваме трансформацията” Под това мото се провежда най-голямото туристическо изложение в света , след три години неприсъствено провеждане на туристическата борса и близо 6 десетилетия история от създаването му.

0 коментара
6303.jpg

Работна среща по темата за Внос на работници от трети страни се проведе в БСК

„Процедурата по внос на работници от трети страни продължава да е твърде бюрократична, необходима е дигитализация на процеса, както и промени в нормативната уредба – и на европейско, и на национално ниво, ако искаме Европа да участва в световната надпревара за привличане на таланти. Въпреки това, не може да се пропусне фактът, че институциите наистина полагат усилия да подобрят процеса.“

0 коментара
6212_1.jpg

Консултативният съвет към ББР проведе учредителното си заседание

Съветът е създаден по инициатива на Надзорния съвет на банката и е с участието на национално представителните работодателски организации. Новият орган ще осигури директна връзка между банката и бизнеса, ще оптимизира процеса за създаване на нови финансови продукти и ще подпомогне обществения контрол върху дейността на ББР.

0 коментара