Брой 8 2018

България и страните от Вишеградската група, с обща позиция относно нелоялните търговски практики

България, Румъния, Словения и Хърватия, заедно със страните от Вишеградската група (Чешка република, Полша, Унгария и Словакия) подписаха Обща позиция по Предложението за директива на Европейския парламент и на Съвета относно нелоялните търговски практики в отношенията между стопански субекти по веригата за доставка на храни. Тя ще бъде представена в рамките на следващото заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство.

0 коментара

Споразумение за сътрудничество подписаха министрите Боил Банов и Красимир Вълчев

Идеята е за провеждане на част от учебните занятия в „естествена среда“, в музеи и галерии. Искаме децата да опознаят историята и природните науки. Когато учениците посещават музеи те се срещат с музейни специалисти, изследователи. Историята е част от образованието, заяви след подписването министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

0 коментара

Подготовката на първото Electro Mobility Expo 2018 е в разгара си

От 13-ти до 16-ти септември Sofia Ring Mall ще бъде домакин на най-голямото и най-разнообразно събитие за електромобили досега у нас - 4-дневна специализирана експозиция, еднодневна интегрирана конферентна сесия, тест драйв и демонстрации. Иноваторите сред автомобилните производители ще покажат докъде са стигнали, а създателите на зарядна инфраструктура и батерии -  кои предизвикателства са вече зад гърба им.

0 коментара