Брой 12 2011

Винарна Даробас

Доброто вино идва от добрия плод, a той от древната земя на Ситалк, даряваща топлината на минералните си извори и неповторимите, пленителни аромати на Розовата долина, oт мекия вятър и щедрото слънце на южно-средногорското прихълмие. Така година след година, отгледани от грижовната човешка ръка, наливат сок плодовете в лозята на Даробас.

0 коментара
articles__2c8499820bc5aa734be9c77d587b6801.jpg

Животновъдството, перспективен отрасъл, а не само стара слава.

Визитка: Голямо Враново Инвест АД е един от най-големите производители на свинско месо в страната. Комплексът е със затворен цикъл: 26 000 прасета, 2000 свине майки, 3000 дка посевни площи, силози за 7 500 т зърно, фуражен цех, модерен цех за месопреработване, който произвежда над 100 трайни и малотрайни продукти от свинско месо, 19 фирмени магазина. Над 200 души персонал работят във фирмата.

0 коментара

Информационен ден по проект”САДЖИТАРИУС”се проведе в БТПП


Проектът „SAGITTARIUS” цели да насърчи инвестициите в неразвити културно-исторически обекти, изграждането на туристическа инфраструктура около тях, рекламирането им и пренасочването на туристическите потоци към нови културно-исторически дестинации в Югоизточна Европа.
0 коментара

Първият випуск на специалност „Предприемачество“ получи своите дипломи

На финала, преподаватели, гости, родители и „новите бакалавъри’ продължиха разговора за перспективите и възможностите - на чаша искрящо българско шампанско.

0 коментара

“Работодател на годината”- 2011

Отличия на 26 работодатели връчи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов на официалната церемония по награждаването. Работодателите са класирани в 9 категории, от 1-во до 3-то място. Освен 26-те фирми допринесли за осигуряване на заетост в партньорство с Бюрата по труда, отличия получиха и 11 Дирекции „Бюро по труда” и 3 Дирекции „Регионална служба по заетостта” (ДРСЗ), като на първо място е ДРСЗ - София, следвана от службата в Ловеч. На трето място е ДРСЗ - Пловдив.

0 коментара
proizvedeno_v_bg_4.jpg

Посетете и изберете българското 17-то поредно Произведено в България се радва на много голям интерес.

Българите продължават да вярват, че българското качество е по-близко до техните очаквания за това, което като потребителска стойност, трябва да има един продукт, каза на пресконференцията председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов

На въпрос защо купуват българските стоки - 41,20 на сто от анкетираните са посочили доброто качество, а 30 на сто за заявили: "Защото съм българин!"

0 коментара

Над 100 фирми в Република Южна Африка - с български собственици

Има потенциал за създаване на Българо-южноафриканска палата. Съществуват над 100 фирми в Република Южна Африка с български собственици. Това съобщи на среща в БТПП Пол Челибашки, представител на фирма “Аreana Importers”. Фирмата се занимава с внос и дистрибуция в региона на Южна Африка на български ароматизатори за автомобили, за дома и офиса. За 10-годишното си присъствие на южноафриканския пазар фирмата е постигнала 30% пазарен дял.

0 коментара

Поредна среща на Клуба на смесените и чуждестранни палати в България

Йосиф Аврамов, съпредседател на съвета по иновации към БТПП, създаден през май 2011 г, разясни, че организацията включва над 60 физически и юридически лица: предприемачи от едрия, малкия и средния бизнес, браншови организации и представители на научните среди – БАН и университети. Той обърна внимание на инициативата JEREMIE, която вече се налага като важен иновативен инструмент за финансов инженеринг.

0 коментара

По Коледа стават чудеса … Подарете надежда на деца в беда!

По Коледа стават чудеса …
Подарете надежда на деца в беда!

Изпратете SMS на номер 1117 за М-Тел, VIVACOM и Глобул.
С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в беда. Стойността на един SMS е 1.20 лв. с ДДС.

Обадете се на номер 1117 за М-Тел, VIVACOM и Глобул, 0900 1117 за фиксирани абонати на VIVACOM или 09000 1117 за фиксирани абонати на М-Тел.

0 коментара