Протестираме, защото цените на горивата и ел.енергията достигнаха непосилни потребители нива


Това се казва в разпространено до медиите писмо , в което мотивирано национално представените работодателски организации АОРБ ( АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и ССИ ) , посочват причините довели до решението им за организация на

Национален протест , под мотото за сигурна енергия на достъпни цени.

В писмото се казва :

Протестираме, защото Цените на горивата и ел.енергията достигнаха непосилни за преобладаващата част от небитовите потребители нива. По ценовата верига се стигна до лавинорастяща инфлация, която с всеки изминал ден изяжда доходите на всеки български гражданин. Държавата си позволи да третира бизнеса, от чиито данъци се издържа, като просяк, чакащ подаяния. Не държавните чиновници, а ние сме държавата!

Защото държава без платежоспособен и развиващ се бизнес, без работни места и без данъци не може да съществува – крайно време е това да бъде осъзнато!

Бизнесът не иска помощи – бизнесът иска спокойна среда, в която сам да си изкарва парите, да поддържа работни места и да създава блага. Бизнесът иска сигурност и прогнозируемост на доставките и цените на суровините и връщане с подходящи мерки на това, което е надвзетото при източника - предприятията и хората.

„Нашият протест е ЗА: спасяване на българската икономика, прогнозируемост и конкурентоспособност, спасяване на работните места и доходите, намаляване на темповете на инфлацията, спиране на обедняването на нацията.“…

Цялото обръщение можете да прочетете ТУК…

Протестът ще се проведе на 18 май 2022 г., от 12:00 до 17:00 часа, пред Министерския съвет