Потребители могат да докладват за фалшиви и невалидни баркод номера


Всички, които подадат сигнали от 1 август до 30 септември 2021 г., ще бъдат включени в томбола за спечелването на десет ваучера от по 100 лв.

GS1 България насърчава активно нетърпимостта на гражданското общество срещу неправомерното използване на баркод номера, започващи с 380 (префикс за Република България).

Проверката може да бъде направена бързо и лесно от всеки с помощта на безплатното мобилно приложение БГ Баркод. Приложението е налично в Android и iOS. Основното предназначение на БГ Баркод е да предоставя качествени и пълни данни за продуктите, в приятен и удобен вид за крайния потребител, с което да помогне в избора му и по-добрата информираност при покупка. За хранителните продукти приложението позволява персонализация чрез настройване на аларма, която да сигнализира, когато даден артикул съдържа опасен за потребителя алерген.

Ако липсва информация за продукта или е използван неоторизиран баркод (получава се съобщение „невалиден баркод“), потребителят може да направи снимка и да изпрати автоматичен сигнал през приложението БГ Баркод до екипа на GS1 България за разрешаването на конкретния случай.

Всички, които са подали сигнали в периода 1 август – 30 септември 2021 г., ще бъдат включени в томбола за спечелването на десет ваучера от по 100 лв. Важно е при подаването на сигналите, в предвидените за това полета да попълните имейл адрес и/или телефон за връзка.

Няма ограничения за броя на подадените сигнали от един участник! Всеки подаден сигнал увеличава шанса да спечелите награда!

Повече на сайта на БТПП http://www.bcci.bg